Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:12:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adio, curse oficiale pe Hipodromul Ploieşti! Propunerea lui George Botez pentru salvarea trapului ploieştean!


17 mai 2022

Anul 2022 se anunţă a fi un dezastru pentru activitatea Hipodromului Ploieşti. Regulamentul de Trap, aprobat de consilierii locali,  nu poate fi pus în aplicare în urma contestării în instanţă de către Asociaţia Calului de Trap. Iar prima înfăţişare (pe fond) a dosarului este programată pe data de 23 septembrie, după cum a anunţat avocatul George Botez, în şedinţa extraordinară de Consiliu Local desfăşurată la începutul acestei săptămâni.

Şi cum reprezentanţii CSM Ploieşti (dar şi cei din Executivul Primăriei) nu par a fi interesaţi de activitatea Hipodromului, probabil pe principiul "timpul trece, leafa merge", tot consilierul local social democrat a venit cu o propunere menită să asigure continuarea activităţii pe Hipodromul Ploieşti. 

Botez le-a propus colegilor din Consiliul Local să iniţieze un proiect de hotărâre prin care să se permită organizarea unor curse demonstrative de trap pe Hipodrom, iar premiile să fie acordate de către firme private. "Atenţie, cei care doresc pot premia caii din aceste curse, dar numai din fonduri private. Niciun ban public nu poate fi folosit pentru organizarea acestor curse", a spus Botez. Surprinzător, primul care a fost de acord cu ideea social democratului a fost liberalul Gheorghe Sârbu, care a solicitat ca acest proiect să fie conceput de urgenţă pentru a intra în dezbaterea Consiliului la şedinţa ordinară din această lună.

Cu alte cuvinte, putem spune că avocatul George Botez a găsit o soluţie de compromis pentru ca activitatea Hipodromului să existe în continuare. Nu de alta, dar după fond, va urma recursul, deci curse oficiale pe Hipodromul Ploieşti până prin primăvara anului 2023 slabe şanse să avem... Păcat că cei 43 de angajaţi ai Hipodromului Ploieşti îşi petrec vremea (şi îşi încasează salariile bunicele) tăind frunze la...cai, fără a încerca să gândească şi alte activităţi în afara tradiţionalelor curse de trap. 

Apropo, chiar nu este nimeni deranjat de faptul că Derbyul de Trap al României, tradiţionala cursă a Hipodromului Ploieşti, organizat aici prima oara în 1961, se desfăşoară acum la Mangalia? 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro