Duminică, 3 martie 2024 - 4:40:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CNADNR: amenzi duble pentru rovinietă


6 iulie 2014

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale vrea să ia banii românilor cu forţa. Doi şoferi au fost executaţi silit pentru amenzi date acum trei ani, despre care nu au aflat nimic până acum.

Persoanele trebuie să plătească în prezent o sumă dublă, cu toate că nu au fost înştiinţate. Însă, din punct de vedere legal, Compania de drumuri este acoperită întrucât are un martor de serviciu, care a semnat procesele verbale conform cărora compania a încercat să-i anunţe pe bucureşteni că au fost amendaţi, însă aceştia nu au putut fi găsiţi la domiciliu.

Este ciudat însă faptul că martorul Turcu stă la dispoziţia angajaţilor CNADNR pentru a semna două acte diferite încheiate la un interval de timp de câteva zile, iar semnătura sa diferă de pe un act pe altul, conform jurnaliştilor de la Gândul.

Problemele au început acum trei ani, când cei doi şoferi bucureşteni au circulat fără rovinietă în afara oraşului, fiind amendaţi după ce au fost surprinşi de camerele video. Persoanele amendate susţin că nu au putut să plătească amenda de 365 de lei întrucât nu au fost înştiinţate de CNADNR. Astfel, au fost puşi în faţa faptului împlinit de a fi executaţi silit de compania de drumuri şi trebuie să plătească în plus şi cheltuielile de executare silită, ajungându-se la o sumă de 735 de lei.

Autorităţile susţin că procedura legală a fost respectată, iar reacţia executorului judecătoresc Andrei Dorcioman este bizară: „Este simplu de spus că nu ai primit amendă. Fă dovada că nu ai primit. Dumneavoastră semnaţi întotdeauna identic? Puneţi dumneavoastră de 5 ori la rând semnătura pe o hârtie şi vedeţi, vă iese la fel?”

Reprezentanţii CNADNR au refuzat să comenteze cazul.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro