Miercuri, 22 mai 2024 - 2:56:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Atelier de confecţionat mărţisoare la Ploiesti


22 februarie 2023Centrul Judeţean de Cultură Prahova organizează în perioada 27 februarie- 1 martie 2023 atelierele de confecţionare a mărţişoarelor, după modele tradiţionale specifice judeţului Prahova. Atelierele se vor desfăşura la Palatul Culturii, salonul Orion, etajul al doilea, în intervalul 10:00-15:00.

Cu acest prilej va fi proiectat un material de prezentare privind modul de confecţionare a mărţişoarelor, materialele utilizate, semnificaţii şi superstiţii legate de şnurul alb-roşu, originile acestuia,  modele de mărţişoare din ţară şi, în special, din judeţul Prahova. Atelierul va oferi participanţilor posibilitatea de a-şi crea propriile mărţişoare, într-un mediu prietenos şi creativ, sub îndrumarea experţilor din cadrul Serviciului Cercetare.Îndrumare şi Valorificre a Patrimoniului Cultural.

Întregul eveniment urmăreşte promovarea valorilor judeţului Prahova, în cazul de faţă a tradiţiei confecţionării de mărţişoare după tiparele zonei, fiind o reală oportunitate de educare a tinerilor în spiritul păstrării tradiţiei populare, o alternativă la tendinţele actuale de îndepărtare de fondul cultural autohton. Trebuie menţionat faptul că, începând cu data de 6 decembrie 2017, „Mărţişorul” a fost inclus în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, în baza unui dosar multinaţional coordonat de România şi elaborat împreună cu Republica Moldova, Republica Macedonia şi Republica Bulgaria.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro