Duminică, 28 aprilie 2024 - 4:04:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spitalul Schuller din Ploieşti ar putea avea un aparat de diagnostic al COVID-19. Propunearea unui parlamentar prahovean!


20 martie 2020

Spitalul Schuller din Ploieşti ar putea avea un aparat de diagnostic rapid al COVID-19 dacă Primăria va accepta solicitarea deputatului prahovean Răzvan Ursu.

Acesta este nemulţumit de faptul că numărul îmbolnăvirilor creşte rapid, de la o zi la alta, şi că în acest moment testele din Prahova sunt trimise la Bucureşti, la Institutul Matei Balş pentru rezultate.

"Consider că Primăria Ploieşti poate face un efort şi să achiziţioneze un aparat de tip Real Time PCR, capabil să pună un diagnostic rapid în infecţia cu COVID-19. Epidemia este la început în România, dar dacă va lua amploare nu putem fi nepregătiţi ", ne-a declarat parlamentarul ploieştean, care în mandatul trecut a fost şi viceprimar al Ploieştiului.

Un aparat de tip Real Time PCR costă aproximativ 180.000 de euro. Echipamentul medical ar putea fi dat în folosinţa Spitalului Schuller care dispune de personal pregătit pentru astfel de analize

"Evaluam posibilitatea şi mai ales oportunitatea achiziţionării  unui astfel de aparat. Am discutat deja cu domnul viceprimar Cristian Ganea şi cu reprezentanţii Spitalului Schuller. Vom căuta soluţii pentru amplasarea acestui aparat. Vreau să se înţeleagă că nu mă refer la internarea pacienţilor diagnosticaţi sau suspecţi de infectare cu COVID-19, ci numai de amplasarea unui astfel de aparat care să testeze probe primite din Ploieşti şi chiar din tot judeţul Prahova", a mai adaugat parlamentarul PSD .

Şi pentru că toată lumea vorbeşte despre costurile testelor pentru diagnosticarea COVID-19, suntem convinşi că primăriile din localităţile limitrofe Ploieştiului, precum Brazi, Ariceştii Rahtivani, Blejoi, etc, ar putea achiziţiona aceste teste ajutând astfel şi municipiul reşedinţă de judeţ al cărui buget va ieşi destul de sărăcit după această perioadă.

Interesant este că în judeţul Prahova există deja un aparat de acest tip. Acesta este în dotarea DSV Prahova încă din anul 2005, atunci când a fost epidemia de gripă aviară. Din păcate, sursele noastre, susţin că este un adevărat război instituţional între DSV şi DSP pentru acest echipament medical, DSV susţinând că nu îl poate ceda pentru că îl foloseşte la diagnosticarea pestei porcine.

Situaţia este incredibilă, mai ales dacă ne gândim că România ar putea ajunge în situaţia Italiei sau a Spaniei acolo unde zeci de mii de persoane sunt infectate cu coronavirus. Poate că orgoliile ar trebui lăsate deoparte şi ar trebui achiziţionate kiturile necesare pentru achiziţionarea testelor necesare depistării COVID-19, astfel încât analizele făcute în Prahova să fie făcute în judeţ, nemaifiind nevoie de aşteptarea rezultatelor de la Bucureşti.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro