Joi, 25 aprilie 2024 - 3:32:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Persoanele care nu se pot deplasa din motive medicale pot să-şi reînnoiască buletinul de acasă


25 aprilie 2016

"Eliberarea cărţilor de identitate şi reînnoirea celor expirate este un demers important, inclusiv în vederea exercitării dreptului la vot, sens în care structura specializată a MAI a luat măsuri de a facilita cetăţenilor eliberarea actelor de identitate. În acest sens, persoanele care din motive medicale sunt în imposibilitatea de a se deplasa pot solicita lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor să vină la domiciliul lor pentru derularea procedurii necesare obţinerii cărţii de identitate. Sunt disponibile astfel staţii mobile care permit echipelor SPCEP colectarea datelor personale ale solicitantului şi fotografierea acestuia la domiciliu. Pentru a beneficia de această facilitate, persoana care este în imposibilitatea de a se deplasa sau aparţinătorii acesteia trebuie să trimită o cerere motivată către structurile de Evidenţa Populaţiei", precizează MAI într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în ziua alegerilor locale cărţile de identitate vor fi eliberate în regim de urgenţă, în interval de câteva ore de la momentul la care a fost depusă cererea.

Ministerul Afacerilor Interne menţionează, de asemenea, că serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor de la nivelul întregii ţări au emis, în primele trei luni ale acestui an, 565.654 documente de identitate, cu 2.899 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro