Duminică, 21 iulie 2024 - 8:17:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


54 de milioane de euro pentru prevenirea inundaţiilor


14 aprilie 2013

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 54 de milioane de euro în cadrul Fondului de Coeziune pentru un proiect de prevenire a inundaţiilor în România şi pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora, cum ar fi poluarea.

Proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundaţiilor şi riscurilor asociate, reducerea efectelor inundaţiilor, inclusiv a poluării, optimizarea securităţii şi eficienţei infrastructurii deja existente şi a capacităţii Administraţiei Naţionale "Apele Romane" de a reacţiona în mod adecvat în cazul unei inundaţii, precizează un comunicat de presă transmis vineri de Comisia Europeană.

Îmbunătăţirea echipamentelor de măsură şi monitorizare este de asemenea prevăzută, inclusiv echiparea staţiilor de pompare cu echipamente şi programe IT, precum şi crearea unor centre de coordonare şi reacţie rapidă în cazul indundatiilor.

Proiectul va contribui la creşterea securităţii şi eficienţei infrastructurii deja existente de gestiune a apelor, sporind astfel calitatea vieţii cetăţenilor romani, în special a celor 1,5 miloane de locuitori care trăiesc în zonele cele mai expuse riscului de inundaţii.

"Acesta este un exemplu concret pentru modul în care investiţiile regionale contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor romani. Creşterea nivelului de securitate vă aduce şi beneficii economice, pentru că întreprinderile şi potenţialii investitori vor şti că sunt mai bine protejaţi împotriva pagubelor produse de inundaţii", a spus Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională.

Finanţarea este realizată prin programul "Mediu" din cadrul politicii regionale a Uniunii Europene. Investiţia totală în acest proiect este de 63 milioane de euro, din care finanţarea acordată de UE se ridică la 54 milioane de euro. În urma implementării proiectului se vor crea şi menţine 50 de locuri de muncă, precizează comunicatul menţionat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro