Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:38:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Minciunile politicienilor de carton nu pot bloca pasajul subteran din centrul Câmpinei! Investiţia aprobată de consilierii locali!


18 mai 2023

Câmpina va avea cel mai spectaculos proiect de infrastructură rutieră din Prahova. După giratoriul suspendat din zona Păuleşti, Prahova va avea o nouă investiţie spectaculoasă de infrastructură rutieră. 

Majoritatea aleşilor locali câmpineni au aprobat parteneriatul cu Consiliul Judeţean Prahova, parteneriat prin care CJ va suporta toate cheltuielile neeligibile necesare pasajului subteran. 

Cele mai importante  proiecte de investiţii pentru centrul municipiului Câmpina, iniţiate de primarul Alin Moldoveanu, au fost dezbătute în şedinţa Consiliului Local de joi seara. Vorbim despre modernizarea centrului celui de al doilea municipiu al judeţului prin construirea unui pasaj rutier subteran, a unui pasaj pietonal subteran, a unei parcări subterane şi a unui spaţiu de regenerare urbană destinat locuitorilor. Vorbim despre proiecte finanţate din fonduri europene, documentaţia fiind realizată tot cu bani de la UE. Mai mult,  valoarea investiţiilor este considerabilă, de peste 30 milioane euro, iar prin realizarea acestor proiecte, Câmpina va deveni cu adevărat un oraş european!

DIn păcate nu toată lumea a înţeles progresul, iar ultimele luni au fost extrem de tensionate la Câmpina din cauza unui grup de iniţiativă civică, format în mare parte din politicieni, respectiv viceprimarul Liviu Dumitrache Lpresedinte USR Campina, Pitigoi Ioan presedinte PMP Campina, fost viceprimar, Sabo Aron consilier local PMP Campina, Nistor Marian fost director Piata Centrala Campina, Musat Ioan presedinte PSD Campina, Lupu Livia consilier local PSD Campina, Leica Rudolf presedinte Partidul Campina Curata, Iuga Ioana reprezentant a unui grup de 12 cetateni, care se opun pasajului rutier, în spatele lor fiind cei care au decis ani de zile politica la Câmpina.



Cu multe minciuni şi manipulări, acest grup a încercat să dezinformeze si sa sperie câmpinenii pentru a bloca proiectele primarului: vor pica blocurile din centru, zona rămâne fără apă, gaze şi lumină în timpul lucrărilor, construcţia pasajului va dura 8-10ani, firmele din centru vor da faliment, iar cea mai gravă minciună a fost aceea că primarul nu are bani de pasaj şi va face un împrumut la bancă pentru a realiza investiţia.

De altfel, chiar în şedinţa Consiliului Local, primarul Alin Moldoveanu a prezentat o înregistrare (înregistrare pe care o difuzăm şi noi) cu fostul viceprimar Ioan Adrian Piţigoi, care le spunea unor cetăţeni, în timpul campaniei de strângere de semnături împotriva pasajului, că nu există bani pentru investiţie, că le vor fi majorate taxele şi impozitele şi se va face un credit la bancă pentru acest pasaj.

O minciună gravă deoarece sunt fonduri europene pentru pasaj şi regenerarea urbană, mai mult, cofinanţarea proiectului şi cheltuielile eligibile si neeligibile vor fi plătite în proporţie de 98% de Consiliul Judeţean Prahova!

Din păcate, opoziţia politicienilor de carton din Câmpina, la comanda, dezvoltării oraşului, acesta este şi motivul pentru care Câmpina a stat în loc sub conducerea fostei administraţii locale. Acea administraţie care a ascuns locuitorilor faptul că apa potabilă este infestată cu bacteria clostridium perfringens, expunându-i pe oameni pericolului îmbolnăvirii. Ceea ce grupul de iniţiativă civică nu spune câmpinenilor este faptul că zona centrală oricum va fi spartă pentru schimbarea conductelor de apă de operatorul Hidro Prahova SA, printr-un proiect european foarte important şi schimbarea conductelor de gaze de Distrigaz. Pasajul rutier subteran va fi realizat în aceeaşi perioadă cu investiţiile celor doi operatori de apă şi canalizare, respectiv gaze, iar termenul de realizare a pasajului este de doi ani, plus un an termenul pentru spaţiul pietonal de deasupra pasajului, după cum se menţionează în studiile de fezabilitate.

Din fericire, consilierii locali, în cea mai mare parte, au înţeles că al doilea municipiu al judeţului are nevoie de investiţii, de dezvoltare şi au aprobat proiectele primarului, cu toată presiunea care a fost pusă pe ei în ultimele luni.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro