Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 9:21:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„Summitul” limbii române la Buşteni


18 aprilie 2019

Pentru o săptămână, la Buşteni, creativitatea literară îşi va găsi punctul de gravitaţie! Elevi din toată ţara, calificaţi pentru participarea la Olimpiada Naţională de limba şi literatura română, se vor întâlni pentru o confruntare a tinereţii fără bătrâneţe şi a frumuseţii fără de moarte pe tărâmul neîmblânzit al literaturii. Această înfruntare a luminilor nu are în mod necesar sensul disputei sau al supremaţiei, ci una care reflectă confluenţa dintre solida pregătire ştiinţifică, tot mai evitată şi disimulată azi, şi creativitatea artistică pe care elevii participanţi la acest tip de concurs o dovedesc cu prisosinţă.

Aproximativ 350 de elevi şi 100 de profesori vor fi oaspeţii oraşului Buşteni şi ai Colegiului Ion Kalinderu, timp de cinci zile în care, pe lângă susţinerea probelor de concurs, vor avea şi posibilitatea vizitării obiectivelor importante ale zonei şi, ceea ce este cel mai important, întâlnirea faţă în faţă a atâtor minţi luminate. Desfăşurarea acestui eveniment la Colegiul Ion Kalinderu demonstrează încă o dată capacitatea organizatorică şi responsabilitatea tuturor colegilor profesori din Buşteni, echipelor manageriale, dar şi susţinerea pe care Şcoala o are din partea comunităţii locale. Cu siguranţă că pe măsura importanţei evenimentului va fi şi atenţia tuturor celor implicaţi, fie că sunt elevii Colegiului, în calitate de ghizi, colegii profesori, instituţii precum Primăria oraşului Buşteni, Consiliul local, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Amintim că în aprilie 2016, oraşul Buşteni a fost gazda unuia dintre cele mai mari evenimente ale educaţiei internaţionale prin organizarea Olimpiadei internaţionale de matematică pentru fete, EGMO, prin organizarea diferitelor concursuri şi cursuri de nivel naţional şi internaţional. Desfăşurarea cu succes a acestor evenimente au demonstrat că rigoarea, responsabilitatea şi ospitalitatea au fost coordonatele tuturor acţiunilor oamenilor din Buşteni fie în calitatea lor de profesori, fie în cea de lideri şi organizatori.

Şi pentru că olimpiada se va desfăşura în perioada frumoasă a primăverii, deodată cu apropierea Sărbătorii Paştilor, ne vom primi oaspeţii cu drag şi cu inimile deschise în Ţinutul Prahovei, exact acolo unde sclipirile Prahovei se rostuiesc pe frunţile Caraimanului!


FELICITĂRI BUŞTENI! Poate nu întâmplător te-ai născut sub grija Sfinxului şi a Babelor şi propăşeşti în lumina Crucii!

prof. Constantin Petrea,

 director adjunct al Colegiului Ion Kalinderu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro