Marţi, 19 martie 2024 - 10:20:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Străni depistaţi la muncă fără forme legale în Prahova


23 ianuarie 2016

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Prahova, în cooperare cu lucrători din cadrul I.T.M. Prahova, D.S.V.S.A.  Prahova şi I.J.J. Prahova au desfăşurat, în data de 21 ianuarie 2016, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini.

Cu acest prilej, au fost depistaţi 18 cetăţeni străini în timp ce desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială de pe raza judeţului Prahova

În urma verificărilor, poliţiştii de la imigrări au constatat că persoanele au intrat legal în România, în baza acordurilor internaţionale sau a unor documente emise de state membre ale Uniunii Europene şi nu au respectat scopul şederii pe teritoriul ţării noastre. De asemenea, societatea comercială nu solicitase pentru cetăţenii străini avize de angajare sau de detaşare, încălcând astfel prevederile O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României  şi nici nu încheiase contracte de muncă, conform Codului Muncii.

Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale faţă de societatea comercială în cauză.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Prahova continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, atrăgând atenţia cetăţenilor  cetăţenilor străini şi societăţilor comerciale să acorde interes în ceea ce priveşte regimul juridic al străinilor pe teritoriul României.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro