Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:28:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Începe judecata fostului sef al IPJ Prahova, acuzat de luare de mită


20 martie 2023

La Tribunalul Călăraşi începe judecarea pe fond a lui Marian Iorga, fostul şef al IJP Prahova şi IJP Călăraşi, acuzat de fapte de corupţie. Dosarul se judecă la Tribunalul Călăraşi, judeţul unde s-ar fi petrecut faptele. Pe 17 martie, instanţa a dispus începerea judecăţii pe fond după ce a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul lui Iorga.

Fostul comandat al Poliţiei Prahova este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. A fost acuzat că a primit un ceas de lux de la un om de afaceri din Călăraşi pentru a soluţiona favorabil o anchetă.

Marian Iorga, fost şef al Poliţiei Prahova, a fost trimis în judecată, în 2022, de către Direcţia Naţională Anticorupţie fiind acuzat  de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, fapte pe care este acuzat că le-a săvârşit în perioada în care era comandantul Poliţiei Călăraşi.

Iorga a fost trimis în judecată în stare de libertate, ieşind la pensie din MAI.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior.
”, informa DNA în 2021

“În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeaşi calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziţionarea, la preţuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziţioneze. În schimbul acestor „servicii”, inculpatul le-ar fi promis că îşi va folosi influenţa asupra unor subordonaţi care aveau în lucru cauze penale sau petiţii ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceştia să le soluţioneze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu.

În acest context, inculpatul ar fi obţinut de pe urma a trei “tranzacţii” efectuate în condiţiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
“, anunţa DNA într-un alt comunicat de presă privind trimiterea în judecată a fostului şef al IPJ Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro