Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:25:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Romanii s-ar putea bucura de doua zile libere noi


22 iulie 2016

Parlamentarii au pe ordinea de zi doua propuneri legislative noi. Acestea au in vedere introducerea a altor doua zile nelucratoare de sarbatoare legala.  24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane, are cele mai multe sanse sa fie declarata zi nelucratoare. La ora actuala, aceasta este recunoscuta doar ca sarbatoare nationala, potrivit legii 171/2004. Cererea se afla pe lista de dezbateri a Camerei Deputatilor, unde asteapta sa primeasca votul decisiv. Aceasta modificare presupune schimbarea articolului 139 din Codul Muncii.

Al doilea proiect de lege face referire la stabilirea ca zi nelucratoare de sarbatoare legala a Zilei Copilului. Daca majoritatea zilelor libere din Romania au fost acordate pe baza unor motive religioase, accentul este mutat acum pe familie. Aceasta initiativa are in vedere consolidarea relatiei dintre copii si parinti. In plus, contextul face referire la necesitatea unui mediu armonios pentru cei mici si la importanta timpului petrecut in familie. Propunerea urmeaza sa ajunga pe ordinea de zi a Senatului, urmand sa fie apoi adoptata sau nu tot de catre Camera Deputatilor.

In acest moment, Romania se afla pe una dintre ultimele pozitii din Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul zilelor libere acordate angajatilor. Codul Muncii recunoaste in prezent 12 zile libere legale, afara de cele de concediu:

  • 1 si 2 ianuarie
  • prima si a doua zi de Paste
  • 1 mai - Ziua Muncii
  • prima si a doua zi de Rusalii
  • 15 august - Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie - Sfantul Andrei
  • 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei
  • 25 si 26 decembrie - prima si a doua zi de Craciun

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro