Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:15:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Acord de colaborare româno-chineză, semnat la Ploieşti


23 aprilie 2016


 

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in data de 22 aprilie 2016, Forumul de Afaceri si Seminarul cu tema “Oportunitati investitionale si comerciale intre Chongqing si România”, desfasurat pe fondul vizitei in România a unei importante delegatii de afaceri din municipiul Chongqing (China), condusă de dl. Xiong Lin, director adjunct al Comisiei de Comert Exterior si Relatii Economice din Chongqing. Acest oraş este cel mai mare din cele patru municipii din China aflate sub autoritatea directa a Guvenului Central , cu o economie dinamica, in continua crestere, fiind un important port fluvial, cu acces strategic la fluviul Yangtze, cu o infrastructura de transport  performanta si reprezentand o  piaţă de desfacere de peste 33 de milioane de locuitori.

Gazda evenimentului a fost dl. Aurelian Gogulescu, presedintele CCI Prahova, iar ca invitati au participat dl. Sorin Vasilescu, consilier la Agentia pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat din cadrul Guvernului României, dl. Cristian Mihai Ganea, viceprimar cu atributii de primar al municipiului Ploiesti si dl. Mihai Condrescu, consilier al Prefectului Judetului Prahova, precum si reprezentanti ai Asociatiei italiene CONFINDUSTRIA România, filiala Prahova.

Delegatia chineza a fost alcatuita din reprezentantii a 13 companii,  iar din partea româna au fost prezente  circa 20 de companii.

Între cele două părţi au avut loc discutii bilaterale in urmatoarele sectoare de activitate: industria de petrol si gaze, petrochimie, utilaj petrolier, infrastructură de constructii, parcuri industriale si logistice, energie, inginerie civila si protectia mediului, industria prelucratoare, comert, viticultura si productia vinului.

Cu aceasta ocazie s-a semnat Acordul de Cooperare intre Camera de Comert si Industrie Prahova si Comisia pentru Comert Exterior si Relatii Economice din Chongqing.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro