Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:13:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Măşti şi mănuşi de protecţie pentru toţi ploieştenii! Ce solicită un parlamentar prahovean!


9 aprilie 2020

Prahovenii vor trebui să poarte măşti începând cu data de 10 aprilie, doar dacă acestea sunt asigurate de autorităţile locale. Deja foarte multe localităţi din judeţ au anunţat că vor distribui materialele de protecţie tuturor cetăţenilor.

Ploieştiul nu a făcut niciun anunţ în acest sens, deşi cetăţenii se plâng că este dificil să îşi procure echipamente de protecţie. Măştile şi mănuşile se vând la preţuri piperate, bineînţeles în situaţia în care există. Foarte multe farmacii din oraş au afişate anunţuri prin care cetăţenii sunt informaţi că nu există la vânzare nici echipamente de protecţie, dar nici substanţe dezinfectante.

Deputatul social democrat Răzvan Ursu a solicitat în mai multe rânduri ca municipalitatea să ofere măşti şi mănuşi tuturor ploieştenilor.

"Consider că este o acţiune realizabilă printr-un efort comun al instituţiilor subordonate Primăriei Ploieşti, care trebuie urgentată, mai ales că municipalitatea are toate resursele necesare, atât financiare, cât şi logistice.", ne-a explicat parlamentarul prahovean.

"Este o măsură de prevenţie, pusă deja în practică în multe localităţi din judeţ. Pentru că din 10 aprilie este obligatoriu să purtăm măşti de protecţie în judeţul Prahova, cred că este datoria municipalităţii să vină în sprijinul cetăţenilor prin oferirea echipamentelor de acest tip. Soluţii sunt, dar trebuie voinţă şi implicare. Cred că în acest moment stoparea extinderii epidemiei de coronavirus ar trebui să fie principalul obiectiv al tuturor autorităţilor", ne-a mai spus deputatul Răzvan Ursu

Parlamentarul PSD consideră că echipamentele de protecţie ar putea fi distribuite şi cu ajutorul voluntarilor şi că municipalitatea ar trebui să le ofere ploieştenilor cât mai urgent măşti şi mănuşi.

"Oamenii au nevoie de ajutorul autorităţilor în aceste momente. Trăim vremuri în care nu mai contează culoarea politică sau acţiunile de campanie electorală. Trebuie să facem eforturi pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă", a încheiat Răzvan Ursu, care în mandatul trecut a fost şi viceprimar al Ploieştiului

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro