Marţi, 19 martie 2024 - 9:54:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Sprijin de la Prefectură pentru stabilizarea alunecărilor de teren de la Iordăcheanu


6 aprilie 2021

Una dintre cele mai grave probleme a comunei Iordăcheanu o reprezintă alunecările de teren. Vecinătatea răului Cricov, malurile acestuia neconsolidate, dar şi precipitaţiile au dus la activarea unor alunecări de teren care pun în pericol gospodăriile oamenilor.

Încă de la preluarea mandatului, primarul Aurel Constantin a decis inventarierea tuturor punctelor în care terenul a luat-o la vale pentru a identifica soluţiile necesare consolidării acestora. 

În acest sens, primarul de la Iordăcheanu a avut mai multe întâlniri cu autorităţile judeţene în încercarea de a găsi fonduri pentru începerea consolidărilor. Astfel, prefectul Cristian Ionescu s-a deplasat personal la Iordăcheanu şi împreună cu edilul comunei a analizat la faţa locului situaţia. 

"Vom face expertize geotehnice şi hidrogeologice şi vom solicita o estimare a lucrărilor de consolidare. Sperăm să obţinem fonduri de urgenţă de la Guvern pentru că este o problemă gravă, care pune în pericol gospodăriile oamenilor. Dl prefect a promis că ne va sprijini pentru a putea începe consolidările", ne-a declarat primarul Aurel Constantin. 

Din păcate, precipitaţiile duc la reactivarea acestor alunecări şi este nevoie de investiţii urgente în consolidarea malurilor. 

Suntem convinşi că având sprijinul Consiliului Judeţean Prahova şi al Prefecturii, primarul Aurel Constantin va reuşi să înceapă lucrările chiar din acest an. 











 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro