Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:40:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ai RCA, ai acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii


11 septembrie 2012

12_rcaPersoanele care deţin poliţe de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie vor avea acces, de la 15 septembrie, la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date specializată a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

„Printr-o decizie recent adoptată, Consiliul CSA simplifică modul de aplicare a sistemului bonus-malus şi facilitează accesul asiguraţilor la informaţiile privind istoricul daunelor proprii. Astfel, începând cu data de 15 septembrie 2012, asiguraţii RCA vor avea acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM “, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Primele de asigurare aferente asigurărilor RCA depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul într-o perioadă de referinţă, aşa cum prevăd reglementările în vigoare cu privire la sistemul bonus-malus. Totodată a fost implementată o metodă prin care şi societăţile de asigurare au posibilitatea interogării bazei de date CEDAM în vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potenţialii asiguraţi prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus. CSA întreţine şi administrează baza de date CEDAM. Instituţia nu are dreptul de a modifica aceste date. Informaţiile din această bază de date sunt centralizate de la societăţile de asigurare, posesorii de drept ai acestor informaţii. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, încărcarea şi modificarea poliţelor RCA revine exclusiv societăţilor de asigurare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro