Joi, 25 aprilie 2024 - 4:46:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pădurea Copiilor. 100.000 de puieţi plantaţi în campania de toamnă 2021 cu implicarea a 11 companii şi a 231 de voluntari


22 decembrie 2021



Asociaţia Pădurea Copiilor raportează 100.000 de puieţi plantaţi în campania de toamnă 2021, pe o suprafaţă de aproape 44 de hectare din sudul ţării, cel mai afectat de secetă din cauza schimbărilor climatice. În total au fost plantate 28 de specii de puieţi şi au fost organizate 25 de acţiuni de plantare şi îngrijire a zonelor împădurite în Judeţele Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman cu sprijinul a 11 companii, al zilierilor şi a 231 de voluntari. 


Din cei 100.000 de puieţi, 44.850 au fost plantaţi pe noi parcele, însumând aprox. 9 ha, în 4 localităţi: Filipeştii de Târg, Urziceni, Saelele şi Buftea. În primele 3 localităţi au fost extinse suprafeţele împădurite anterior, oraşul Buftea marcând amplificarea programului Pădurea Copiilor, prin parteneriatul cu Liceul Tehnologic Barbu A. Ştirbey şi realizarea Pădurii Urbane, cu implicarea a 71 de elevi şi cadre didactice.  

Pădurea Copiilor a continuat în acelaşi timp să îngrijească pădurile făcute în campaniile precedente prin lucrări de completare cu 56.100 de puieţi, pe o suprafaţă de 35 de ha., în localităţile Colelia, Măldăeni, Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti/Ghighiu, Saelele şi Filipeştii de Târg.  

Campania de toamnă a acestui an a marcat totodată dezvoltarea şi implementarea alături de parteneri a 3 programe ECSR (Environment Corporate Social Responsibility): România plantează pentru mâine, susţinut de OMV Petrom prin programul Ţara lui Andrei, Pădurea HP Inc. şi Pădurea Toyota Material Handling Romania. Alte 8 companii, AVIS România, Bergerat Monnoyeur Romania, DPD România, Husqvarna, Michelin Romania, Siemens Romania, Servier şi Klingspor România, s-au implicat în mod direct în atingerea obiectivelor de împădurire din această toamnă ale organizaţiei.

„Asociaţia Pădurea Copiilor susţine extinderea conceptului de ECSR în România, ca o soluţie necesară prin care companiile pot şi trebuie să se implice împreună pentru combaterea schimbărilor climatice şi a pierderii biodiversităţii. Intensificarea procesului de împădurire este, în acest context, principala armă de contracarare a fenomenelor climatice extreme.” subliniază dr. Teodora-Alexandra Pălărie, preşedinte Pădurea Copiilor.

Anul 2021 a însemnat pentru Pădurea Copiilor peste 190.000 de puieţi plantaţi, 23,45 ha de pădure nouă, 4 comunităţi nou intrate în program (Saelele, Urziceni, Filipeştii de Târg, Buftea) şi 469 de voluntari activi în campaniile de împădurire.


Informaţii suplimentare: padureacopiilor.rofacebook.com/padureacopiilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro