Luni, 11 decembrie 2023 - 6:18:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştiul, cel mai poluat oraş din România!


9 mai 2017

Ploieşti este oraşul cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, potrivit unei cercetări realizate de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro.

Lista oraşelor cu cea mai scăzută calitate a aerului continuă, cu Călăraşi (locul 2), Bucureşti (locul 3), Focşani, Galaţi, Slatina, Reşiţa, Bacău, Satu Mare şi Brăila.

Tot Ploieştiul deschide şi lista cu cele mai poluate cartiere din România, arată acelaşi studiu. Este vorba despre Mihai Bravu, deşi locuitorii municipiului nominalizează, la acest capitol, şi alte zone din oraş. În opinia lor, Bereasca, dar şi bulevardele Bucureşti şi Republicii au, de asemenea, o calitate a aerului foarte scăzută. La polul opus, cel mai curat aer din cel mai poluat oraş al ţării, dacă se poate să forţăm o asemenea formulare, ar fi Albert, Baraolt şi Nord – Spitalul Judeţean, potrivit cercetării detaliate de newmoney.ro.

Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe au fost evaluate ca fiind oraşele cu cea mai bună calitate a aerului din România. Râmnicu Valcea, Piatra-Neamţ, Sibiu, Cluj-Napoca, Piteşti, Slobozia şi Botoşani sunt următoarele în clasament.

Pe de altă parte, primele poziţii în clasamentul naţional al cartierelor cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău şi Noua din Braşov, urmate de cartierul Valea Aurie din oraşul Sibiu. Din top zece mai fac parte şi Grigorescu, Gruia, Zorilor şi Andrei Mureşanu, cartiere din oraşul Cluj-Napoca, şi anume.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 decembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro