Joi, 25 aprilie 2024 - 6:55:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primării prahovene cu prime şi sporuri acordate ilegal


21 februarie 2013

Mai multe primării din judeţ au acordat, anul trecut, ilegal prime sau alte bonusuri angajaţilor, potrivit raportului Curţii de Conturi Prahova pentru anul 2011.

Spre exemplu, la Primăria Urlaţi au fost plătite suplimente salariale în valoare totală de 237.906 lei, egale cu până la diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice teritoriale şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale.

Drepturi ilegale au mai fost acordate  la primăriile din Predealul Sărari – 240 mii lei, Ariceştii Rahtivani – 28 mii lei, Starchiojd – 17 mii lei, Măgureni – o mie de lei.

La Primăria Câmpina, controlorii financiari au constatat că reîncadrarea a fost efectuată în mod eronat, majorându-se nelegal veniturile salariale ale angajaţilor cu un procent de 25% din salariul de bază, acordat drept indemnizaţie de dispozitiv. Astfel, primăria a plătit în mod nejustificat salariaţilor suma de 325 mii lei şi a efectuat viramente aferente acesteia în sumă de 87 mii lei, la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi fondul de şomaj.

La Podenii Noi s-a constatat că au fost calculate şi plătite drepturi salariale (spor de condiţii vătămătoare şi indemnizaţii de conducere calculate eronat şi incluse în salarii începând cu anul 2010), fără bază legală, în valoare totală estimată de 31 mii lei (27 mii lei sume acordate salariaţilor direct implicaţi, cu contribuţiile aferente datorate de angajat şi patru mii de lei contribuţiile angajatorului virate bugetelor publice).

La Ariceştii Rahtivani constituirea nelegală a fondului de stimulente aferent lunilor septembrie şi octombrie 2010 a determinat plata nelegală a sumei de 33 mii lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro