Miercuri, 22 mai 2024 - 2:22:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Circ în CJ Prahova şi în CL Ploieşti


29 ianuarie 2015

Mişcarea de încercare a suspendării consilierilor plecaţi din partidele pe listele cărora au fost aleşi se pare că este una bine pusă la punct de liberali la nivel judeţean.

Dacă în CL Ploieşti, Ionuţ Ionescu a transformat solicitarea suspendării consilierilor transferaţi la alte partide într-un show pentru televiziune, colegul său de la „judeţ” Adrian Dobre s-a dovedit a fi chiar plictisitor.

Dobre a ales să citească o pologhie lungă cât o zi de post cu toate articolele deciziei Curţii Constituţionale a României şi chiar lungi articole din Constituţie. Şi cum nu este un cititor talentat, Adrian Dobre a atras vociferările colegilor de la Putere care i-au atras atenţia că...plictiseşte.

În final, amendamentul propus de Adi Dobre a picat la vot, după dezbateri aprinse între liberal şi Auraş Dragomir, Ana Sandu şi Dayana Niculescu.

Iar aleşii judeţeni au acceptat demisia lui Laurenţiu Mitrea, aşteptând clarificările Parlamentului în legătură cu efectele OUG 55. 

Circ şi în CL Ploieşti

Aleşii locali ploieşteni din PNL au solicitat supendarea mandatelor consilierilor locali care în baza OUG 55 au trecut la alte formaţiuni politice. Liberalii solicita suspendarea colegilor în baza deciziei CCR, care declara neconstituţională legea care aproba OUG 55, care a permis trecerea aleşilor locali la alte formaţiuni politice decât cele pe listele pe cărora au fost aleşi.

Portavocea liberalilor a devenit acum Ionuţ Ionescu, fost social democrat de frunte, fost director al ADPP Ploieşti în administraţia Emil Calotă. Ionescu a fost cel care a solicitat introducerea unui amendament la hotărârea privind demisia consilierului Silviu Constantin. Amendamentul solicitarea suspendarea mandatelor consilierilor George Botez, Marcian Cosma, Marilena Stanciu, Constantin Minea, Daniel Puiu Neagu, Iulian Teodorescu, Adrian Lupu, Radu Mateescu, Raul Petrescu şi Radu Socoleanu.

Amendamentul îi nominaliza pe fiecare consilier în parte, iar Ionuţ Ionescu a solicitat ca cei vizaţi să nu participe la vot fiind vorba despre un interes personal.

Amendamentul lui Ionuţ Ionescu i-a cam prins cu garda jos pe aleşii de la Putere, care au avut nevoie de două pauze de consultări pentru a găsi o soluţie, deoarece era clar că în lipsa celor zece voturi proiectul avea mari şanse să fie adoptat.

E drept că dacă o astfel de decizie ar fi fost adoptată, Consiliul Local Ploieşti nu ar mai fi putut funcţiona din lipsă de cvorum.

Dar cum aleşii jurişti sunt toţi în tabăra PSD-PLR-UNPR, iar liberalii nu au dorit să audă argumentele potrivit cărora deciziile CCR nu se aplică niciodată retroactiv şi nici că Parlamentul nu a adoptat, încă, o lege care să stabilească efectele OUG 55, amendamentul lui Ionuţ Ionescu a fost supus votului.

Culmea spre nemulţumirea liberalului, deoarece preşedintele de şedinţă, conservatorul George Pană, a decis ca votul să se desfăşoare separat pentru fiecare consilier în parte. Explicaţia, simplă şi perfect legală: fiind vorba despre vot de persoane, trebuia votată fiecare propunere de suspendare separat.

Şi uite aşa, un proiect simplu prin care se constatat demisia unui ales, dar care s-a transformat într-o chestiune extrem de complicată şi delicată, nu a produs nicio schimbare în CL Ploieşti, în ciuda undei dezbateri care a durat o oră şi jumătate.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro