Joi, 25 aprilie 2024 - 11:27:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fostul deputat PDL Sorin Buta, urmărit penal de DNA


11 martie 2014

Fostul deputat PDL Sorin Gheorghe Buta este urmărit penal pentru realizarea unor operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, prin negocierea şi semnarea unor contracte ale firmei la care soţia sa era asociat, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), potrivit Mediafax.

În perioada 2008-2012, Sorin Buta, în calitate de deputat, cu ocazia încheierii unor contracte de prestări servicii, a reprezentat interesele financiare şi comerciale ale unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat, administrând societatea respectivă, susţin anchetatorii.
 
"Astfel, între anii 2009 şi 2010, suspectul Buta Sorin Gheorghe a participat la mai multe discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, context în care a negociat, întocmit şi semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanţă în materie de construcţii/inspecţie de şantier, întocmind şi semnând totodată facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societăţii anterior amintite. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei", se mai arată în comunicat.
 
Procurorii anticorupţie mai precizează că Buta, în perioada 21.03.2011 - 20.03.2012, a fost angajat al unei societăţi comerciale, în baza unui contract individual de muncă, în funcţia de diriginte de şantier.
 
Activităţile desfăşurate în aceste condiţii sunt incompatibile cu funcţia de deputat, pe care Buta o îndeplinea la momentul respectiv, susţine DNA.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro