Marţi, 26 octombrie 2021 - 2:49:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Funcţionarii care nu vorbesc limba romana vor fi daţi afară


23 mai 2012

functionari-romaniSenatul a adoptat o lege care prevede desfacerea contractului de muncă pentru salariaţii din instituţiile publice care refuză să vorbească limba romană.


De asemenea, sunt sancţionaţi cei care insultă în public, distrug sau înlătura o emblemă, un drapel, insignă sau alt simbol al statului. Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 53/2003 - Codul Muncii aparţine deputatului independent Daniel Oajdea.
"Pe teritoriul României toţi angajaţii statului trebuie să cunoască limba romana la nivelul B sau C, în funcţie de poziţia ocupată", precizează deputatul în expunerea de motive.
Ministerul Educaţiei ar trebui să creeze un ghid care să cuprindă nivelurile de cunoaştere a limbii române, în baza căruia se va face evaluarea angajaţilor.


Cetăţenii vor putea face sesizări la conducerea instituţiei unde se observă că angajtii nu vorbesc limba romană. În curs de 15 zile, aceştia vor fi evaluaţi. Proiectul va fi transmis, în formă propusă de iniţiatori, Camerei Deputaţilor, care este Camera decizională.
Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a declarat că legea iniţiată de deputatul Oajdea e o prostie.
"Aţi face bine serviciul nu trebuie să aibă legătură cu cât de bine vorbeşti limba romană. Şi eu mai greşesc, şi dumneavoastră mai greşiţi. E o prostie. Nu va trece de Cameră Deputaţilor, e o lege prostească", a declarat Frunda, citat de realitatea.net.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(65 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar batrinu 0  

In sfarsit, o lege dreapta si foarte necesara in Romania de dupa P.D.L. ,cel care ne-a saturat de maghiarisme, de steaguri maghiare in Romania si de alte jigniri directe aduse neamului nostru.Sper din toata inima sa se aprobe proiectul de lege.

(23 mai 2012 09:13:02)


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro