Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:24:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Americanii s-au apucat de agricultură în România


14 februarie 2016

Southern Harvest, o filială a Anholt Investments Limited, a cumpărat circa 2.700 de hectare de teren agricol din România prin două tranzacţii separate. Împreună, cele două achizitii au majorat suprafaţa deţinută de Southern Harvest în Română cu peste de 45% şi permite companiei să îşi dezvolte activitatea sa în regiune.

O parte semnificativă a terenurilor recent achiziţionate sunt cultivate organic, iar Southern Harvest intenţionează să continue să cultive terenurile în acelaşi sistem şi să-şi extindă strategia.

„Suntem foarte încântaţi să ne putem majora prezenţa în România într-un mod semnificativ. Acesta este o dovadă a încrederii noastre în capacitatea echipei locale de management de a continua să identifice, să achiziţioneze, să integreze şi să îmbunătăţească noi suprafeţe. (…) Intrarea noastră, pe scară largă, în agricultura ecologică, este parte a efortului nostru continuu de a identifica cea mai bună utilizare a fermelor noastre”, a spus Rudolph Krediet, Anholt Partner.

Anholt and Southern Harvest Announce New Acquisitions in Romania (PRNewsFoto/Anholt Services (USA), Inc.)

Conform unor informaţii din presă, la jumătatea anului trecut, Anholt Invest­ment, prin subsidiara Southern Harvest, a preluat compania Multiagra din Vlăsineşti, fondată de Gheorghe Portariuc, tatăl primarului din Botoşani.

De asemena, alte informaţii arată că, în aprilie 2014, după ce Romania a liberalizat vânzarea terenurilor agricole către persoane private străine, Southern Harvest a cumpărat, tot în Botoşani, alte terenuri agricole, tot din Botoşani.

Q.E.D.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro