Marţi, 16 aprilie 2024 - 11:51:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Toţi directorii RATB au fost daţi afară


31 august 2013

Consiliul de Adminitraţie de la RATB a hotârât vineri să-i demită pe toţi directorii, după ce Corpul de Control de la Guvern a constatat o serie de nereguli, conform unor surse.

Consiliului de Administraţie, întrunit vineri, a luat decizia ca toţi şefii executivi şi toţi şefii direcţiilor din RATB să fie demişi. Măsura vine după ce zilele trecute, primarul Sorin Oprescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de situaţia de la RATB şi anume că sunt încasări foarte mici, iar foarte mulţi bani merg pe salarii şi pe alte cheltuieli. Tot atunci, primarul a declarat că regia ar trebui privatizată.

Tot în cursul şedinţei de astăzi s-a decis ca inclusiv o parte dintre şefii mai vechi din direcţiile RATB să fie înlocuiţi, iar aceştia se pare că ar fi ştiut de ce urmează să se întâmple şi se află în concediu, pentru a încerca să scape de această demitere.

În luna aprilie, Guvernul a sesizat  DNA după ce în urma unui control la RATB a constatat că peste 12,1 milioane de lei, adică aproape 3 milioane de euro, destinaţi efectuării în bune condiţii a transportului public subvenţionat, au fost folosiţi pentru a acoperi pierderi din activităţi secundare, cum ar fi cele ale cantinelor, bufetelor, asociaţiei sportive, casei de sănătate şi casei de odihnă de la Predeal.

De asemenea, RATB nu a virat către Primărie 30,7 milioane de lei, aproape 7 milioane de euro, constituind provizioane pentru deprecierea unor creanţe care nu se regăsesc în evidenţele contabile ale Municipiului Bucureşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro