Marţi, 23 aprilie 2024 - 5:56:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Din nou, NU modernizării Câmpinei! Cine blochează dezvoltarea municipiului?


29 decembrie 2022



Două ore de discuţii pentru a respinge două proiecte care ar putea transforma Câmpina in cel mai modern (din punct de vedere al infrastructurii rutiere) oraş al Prahovei. 

Aceasta este concluzia unei sedinte de Consiliu Local extrem de obositoare, tensionate, plină de discuţii interesante, dar si puerile. Replici de genul ”vă inchid microfonul” (desi nu există asa ceva in sala in care se desfăsoară sedintele CL Câmpina), „nu discut cu dumneavoastră”, "domnule presedinte asta e sedinta Consiliului Local, nu a Primăriei" nu au făcut altceva decât să demonstreze că anumiţi consilieri au dopuri in urechi, nu sunt interesaţi de nicio explicaţie oficială si că au lectia bine invăţată dinainte. E drept că erau si supravegheaţi de sefii locali de partid şi nu puteau să işi pericliteze viitorul politic (a se citi viitoarea poziţie pe lista pentru consilieri locali) votând in interesul câmpinenilor. 

„Dacă acest pasaj se realizează, Moldoveanu câstigă următoarele trei mandate lejer."

Adevărul despre opoziţia la adresa reorganizării urbane a municipiului Câmpina a fost spus de către consilierul Liviu Briciu (POL). „Dacă acest pasaj se realizează, Moldoveanu câstigă următoarele trei mandate lejer. Asta mi-au spus anumiţi lideri de partide din Câmpina, motivându-mi opoziţia lor faţă de acest proiect”, a spus Briciu, reuşind să facă linişte in sală pentru câteva secunde.

Afirmaţia lui Liviu Briciu a venit imediat după ce un alt consilier local, Florin Marcu a spus că a fost sfătuit de către o fostă consilieră local să nu voteze. "S-a ajuns prea departe in legătură cu acest subiect. Am pe whatsapp mai multe mesaje prin care mi se spune că nu e bine să votez acest proiect. Nu cred că cineva are dreptul să ne impună cum să votăm. O fostă consilieră locală spune că nu trebuie votat acest proiect pentru a nu ii asigura primarului trei mandate la conducerea Câmpinei", a spus Marcu

In schimb, liderul PSD Câmpina, Dan Musat a incercat să demonstreze că proiectul nu are toate avizele necesare, afirmând că este nevoie de aprobări de la Ministerul Apărării Naţionale, SRI si ...probabil si de la Papă. Secretarul Municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu i-a explicat lui Musat că ordinul la care face referire (un document din anul 1991) este parte dintr-o anexă care a fost abrogată in anul 2001, atunci când a intrat in vigoare legea 350/ 2001. Explicaţiile secretarului nu au fost pe placul lui Musat care a susţinut din nou că este nevoie de avizul instituţiilor...de forţă cum le-a denumit ironic primarul Alin Moldoveanu.



Si fostul lider al PNL Câmpina, Marian Nistor si-a explicat opoziţia faţă de acest proiect explicând că...nu vor exista spaţii verzi. Probabil că nu s-a plimbat prin capitalele europene si nu a văzut zonele similare si modul in care sunt amenajate pasajele subterane menite să fluidizeze circulaţia si să prevină ambuteiajele. Iar dacă vorbim despre Marian Nistor ar trebui să spunem că vorbim despre acelasi personaj care a beneficiat de un concurs aranjat pentru a ocupa funcţia de director al Pietei Câmpina, poziţie din care nu a plătit impozitele către stat pentru salariile angajatilor!

Explicaţii pentru surzi...

Sedinţa Consiliului Local Câmpina a avut de fapt două puncte fierbinţi: unul aprobarea PUZ-ului care reglementează o parte din zona centrală si zona semicentrală a municipiului si cel de al doilea- Asocierea cu Judeţul Prahova (Consiliul Judeţean) pentru preluarea cheltuielilor neeligibile din proiectul privind construirea pasajului subteran. (80% dintre cheltuielile neeligibile ar urma să fie asigurate de către Consiliul Judeţean Prahova )

Primarul Alin Moldoveanu, iniţiatorul celor două proiecte, le-a explicat consilierilor că nu votează realizarea pasajului, acesta fiind deja aprobat...cu unanimitate prin alte hotărâri ale Consiliului. Moldoveanu le-a pus la dispoziţie toate aceste hotărâri aprobate in perioada in care alesii nu erau condusi de sefii de partid si doreau dezvoltarea Câmpinei cu ajutorul fondurilor europene. Au urmat discuţii interminabile, multe dintre ele pe lângă obiectul dezbaterii, discuţii menite să distragă atenţia de la importanţa acestui proiect, care in momentul in care va fi finalizat va schimba total (in bine) imaginea unui municipiu inchistat in trecut, adormit, un municipiu in care nu s-a schimbat nimic in ultimii 30 de ani. Un oras tranzitat zilnic de turisti, si care ar putea deveni atractiv pentru cei dornici de relaxare.

Nici răspunsul primarului Moldoveanu la intrebarea unui câmpinean despre perioada in care vor fi sistate utilităţile in zona in care urmează a se construi pasajul nu i-a impresionat pe consilierii locali...Edilul a afirmat că modul in care va fi construit pasajul nu va duce la intreruperea apei, a gazelor sau a curentului electric.

Din păcate votul a demonstrat inversunarea celor care doresc blocarea iniţiativelor primarului Moldoveanu: nouă voturi pentru realizarea pasajului, sase impotrivă si trei abţineri. Ambele proiecte au nevoie de 10 voturi pentru a fi aprobate.

Dumitrache...şi-n căruţă, şi in teleguţă! 

Cel mai ciudat vot este al viceprimarului Liviu Dumitrache (abţinere), in condiţiile in care beneficiază de un spor de 25% la salariu...pentru că lucrează cu fonduri europene (viceprimarul obţine acest spor inclusiv pentru proiectul pasajului subteran!!! ). Oare se pregăteste să demisioneze din funcţia de viceprimar? De altel, nici abţinerile consilierilor USR nu sunt justificate, mai ales că liderii judeţeni ai formaţiunii politice si-au declarat permanent susţinerea pentru acest proiect de infrastructură rutieră, probabil cel mai ambiţios de acest gen din Prahova. SIngurul consilier local USR care a votat pentru aprobarea PUZ-ului si a asocierii cu CJ Prahova a fost Viorica Vane, cea care si-a apostrofat colegii din consiliu, când acestia intrerupeau explicaţiile primarului Moldoveanu. 

Ambele proiecte (PUZ-ul si Asocierea cu Consiliul Judeţean Prahova) au picat la vot, un vot ciudat al unor oameni care desi au depus un jurământ de credinţă la preluarea mandatelor de consilieri, il incalcă sistematic cu fiecare vot impotriva modernizării municipiului.

Ceea ce refuză să recunoască adversarii proiectului este faptul că zona centrală a municipiului Câmpina va fi transformată oricum intr-un imens santier, fiind deja obţinute autorizaţiile necesare (de către Hidro Prahova si Distrigaz) pentru inlocuirea tuturor conductelor din zona centrală a orasului. Deci, si cu pasaj, si fără pasaj, santierul din centrul Câmpinei va exista, iar despre acest lucru politicienii de tinichea nu spun niciun cuvânt!

Vom urmări in continuare acest proiect si suntem curiosi dacă actualii opozanţi ai pasajului vor avea tupeul de a participa la inaugurarea acestuia, in momentul finalizării...

Pariu că da? Pentru că tupeul nu cunoaste limite! 











 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro