Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:47:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comunicat de presă: "Indolenţa primarului ne mai costă un milion de euro "


22 decembrie 2023

Consilierii locali PNL critică acţiunile primarului Andrei Volosevici, pe care il acuză că pierde încă un milion de euro. Publicăm integral comunicatul PNL Ploiesti: 


Grupul consilierilor locali PNL nu a participat la şedinţa extraordinară convocată de primarul Andrei Volosevici.

Apreciem ca intolerabil modul de lucru de a convoca o astfel de şedinţă (de rectificare a bugetului local) cu doar 3 ore înainte, timp insuficient pentru studierea materialelor transmise.

La o primă citire a materialelor primite, am descoperit că indolenţa şi reaua credinţă a primarului în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene ne costă aproximativ încă un milion de euro. 

ADR - Sud Muntenia a solicitat returnarea a 4,520 milioane de lei pentru cele 21 de proiecte europene la care primarul Volosevici a renunţat. Această nouă sumă pe care trebuie să o plătească primăria din banii cetăţenilor ridică pierderea înregistrată prin neaccesarea fondurilor europene la aproximativ 86 de milioane euro.

Experienţa şedinţelor anterioare declarate ca "urgente" a dovedit că acele şedinţe nu au avut nicio relevanţă pentru dl primar. Acesta nu a respectat deciziile luate prin hotărârile de consiliu local. De exemplu la Societatea Termo Ploieşti, din cele peste 5,5 milioane lei alocaţi, a fost transmisă doar suma de 2,5 milioane lei. Reamintim că primăria are o datorie de aproximativ 10 milioane lei reprezentând contravaloarea facturilor emise pentru plata subvenţiei la gigacalorie (apă caldă şi căldură), cea mai veche datând din luna martie. 

Cerem de urgenţă explicaţii publice primarului Volosevici atât pentru neplata către TERMO a sumelor aprobate deja prin hotărârile de Consiliu Local, cât mai ales justificarea ratării absorbţiei fondurilor europene aferente celor 21 de proiecte la care a renunţat personal în calitate de primar al Ploieştiului.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro