Marţi, 19 martie 2024 - 6:43:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Director de instituţie publică, trimis în judecată de DNA


30 ianuarie 2015

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului IONESCU ION, director comercial al SC Apavil SA Vâlcea, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În intervalul septembrie 2014 – 08 ianuarie 2015, inculpatul Ionescu Ion, în calitate de funcţionar public, director comercial al unei societăţi cu capital integral de stat, a acceptat de la un denunţător, agent comercial, promisiunea primirii în numerar a sumei de 10.000 USD în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv atribuirea preferenţială, prin achiziţie directă, de contracte de achiziţie publică, de către S.C. APAVIL S.A. Vâlcea în favoarea firmei sale. SC Apavil SA Vâlcea este o societate comercială cu capital integral de stat, având ca acţionari Primăria municipiului Rm. Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea şi unităţile teritoriale din raza judeţului.

În acelaşi context, inculpatul a acceptat să-i fie remis un procent de 15% din contravaloarea plăţilor care urmau să fie efectuate de SC APAVIL SA Vâlcea, în baza contractelor de achiziţie publică încheiate ulterior cu societatea martorului denunţător, din care să fie scăzută suma în numerar de mai sus, care reprezenta un avans.

În baza acestei înţelegeri, inculpatul Ionescu Ion a primit efectiv de la martorul denunţător, în perioada de mai sus, sumele de 1.000 USD (septembrie 2014), 5.000 de lei (06.11.2014), respectiv 1.000 de euro şi 20.000 lei (08.01.2015 – când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante), cu menţiunea că suma de 1.000 de euro a fost pretinsă expres de inculpat în ziua de 12.12.2014 pentru o subordonată de-a sa, cu intenţia de a fi folosită tot interes personal.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor de 5.228 lei şi 130 euro, proprietatea inculpatului Ionescu Ion, în vederea garantării executării cheltuielilor judiciare şi a confiscării speciale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro