Joi, 25 aprilie 2024 - 3:24:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Apel prahovean pentru prima femeie pe o bancnotă românească


2 noiembrie 2012

Ludmila Sfârloagă, consilier judeţean PSD, i-a rugat pe colegii din Consiliul Judeţean Prahova să semneze petiţia prin care se solicită BNR să emită prima bancnotă pe care să fie imprimată imaginea unei femei.

“Vă rog să semnaţi petiţia pentru că trebuie să demonstrăm că România este o ţară normală şi din acest punct de vedere. Eu împreună cu celelalte doamne din Consiliul Judeţean am semnat deja şi vă solicit ajutorul pentru strângerea celor 50.000 de semnături necesare acestui proiect”, a spus Sfârloagă, care a fost prima femeie şi prima româncă aleasă preşedintă a Camerei Regiunilor din Consiliul Europei.

Asociaţia ALTFEM a propus o listă cu 12 personalităţi feminine care au marcat istoria şi cultura din România: Regina Maria, Ana Aslan (medic), Ştefania Mărăcineanu (fizician), Sofia Ionescu (prima femeie neurochirurg din lume), Ana Ipătescu (rol important în Revoluţia de la 1848), Haricleea Hartulari-Darclee (soprană), Alexandrina Cantacuzino (lideră a mişcării feministe româneşti), Aurora Gruescu (prima femeie inginer silvicultor din lume), Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din Europa), Cecilia Cuţescu-Storck (prima femeie profesor universitar în învăţământul de artă din Europa), Sarmiza Bilcescu-Alimănişteanu (prima femeie doctor în drept din lume), Ecaterina Teodoroiu (eroină în Primul Război Mondial). Petiţia poate fi semnată pe siteul www.altfem.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro