Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 8:03:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iulian Dumitrescu: Construim, la Ploieşti, unul dintre cele mai moderne campusuri din ţară


6 iulie 2023

Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat că proiectul de 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui campus profesional integrat pentru învăţământul dual preuniversitar şi universitar a primit finanţare din fonduri europene.

Din Regiunea Sud-Muntenia, două proiecte vor beneficia de finanţare prin PNRR, unul dintre acestea fiind „Consorţiul Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP”, propus de Consiliul Judeţean Prahova. Am decis relocarea proiectului de la Tătărani la Ploieşti pentru ca beneficiarii să aibă un acces mai uşor şi pentru a  creşte atractivitatea acestuia. În curând, vom demara procedurile pentru licitaţia de proiectare şi construcţie a campusului. Este vorba de cea mai semnificativă investiţie în infrastructura educaţională a judeţului Prahova din ultimele decenii. Mulţumesc echipei de proiect şi partenerilor care au contribuit la acest succes", a declarat Iulian Dumitrescu.

Prin proiectul ”Consorţiu Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP”, Consiliul Judeţean Prahova va investi aproape 150.000.000 lei pentru realizarea unui campus universitar la Ploieşti. Campusul va cuprinde locuri de cazare, bază sportivă, cantină, spaţii de relaxare şi agrement, laboratoare ultramoderne şi clădiri administrative. Proiectul este programat a fi finalizat până la data de 30 iunie 2026.

Consorțiul este format din Consiliul Judeţean Prahova, în calitate de lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploieşti şi OMV Petrom S.A.

Investiţiile în acest campus integrat pentru învăţământul profesional şi tehnic vor consolida legăturile cu mediul economic şi social, stimulând şi diversificând formele de educaţie profesională duală. În plus, aceste investiţii vor contribui la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, valorificând în mod colectiv resursele.

Campusul va pregăti viitori angajaţi, absolvenţi sau persoane recalificate cu competenţe adaptate la noile tendinţe din piaţa forţei de muncă, sprijinind astfel ecosistemele industriale locale şi regionale.

Mai mult, graţie granturilor obţinute prin intermediul Consorţiului Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP, se vor putea implementa măsuri de sprijin menite să atragă elevii şi studenţii cu oportunităţi economice limitate. Aceştia vor avea şansa de a urma un parcurs educaţional flexibil şi continuu, ce le va permite să obţină calificări şi acces la instituţii de învăţământ superior.

Ne dorim să avem absolvenţi de învăţământ dual sau de studii superioare care să fie pregătiţi aşa cum trebuie pentru piaţa muncii. Odată ce au terminat pregătirea educaţională de calitate să-şi poată găsi imediat job-uri bine plătite în judeţul Prahova, unde avem nevoie ca de aer de forţă de muncă tânără şi bine calificată. Una dintre provocările viitorul ţine tocmai de nevoia de a avea oameni pregătiţi care să contribuie prin munca lor la binele comun”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro