Sâmbătă, 28 mai 2022 - 1:33:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

FOTO Din isprăvile poliţiştilor prahoveni sau când cuvântul "analfabet" îţi poate aduce o amendă!


10 septembrie 2019

Fondul lexical al limbii române este unul foarte dezvoltat, dar, din păcate, neînţeles suficient de către toţi vorbitorii. Aşa se face că folosirea anumitor cuvinte îţi poate aduce prejudicii, mai ales atunci când expresiile nu sunt înţelese suficient de către angajaţii statului.

Într-un litigiu familiar, poliţistul chemat să aplaneze spiritele (deşi conflictul nu avea nicio şansă să se lase cu bătaie) a emis un avertisment pe numele presupusului pârât pe motiv că i-a adresat celei cu care era în conflict cuvinte precum..."analfabetă"!!!!

Mai mult, omul legii scrie în procesul verbal că....expresia a stârnit...indignarea celei căreia ii era adresată. Seamănă mult cu bancurile cu Garcea şi ne declarăm şi noi indignaţi de faptul că poliţiştii pierd timpul cu astfel de conflicte în loc să cerceteze adevărate probleme ale Ploieştiului.

Sau poate că în municipiul reşedinţă de judeţ nu mai există niciun fel de alte încălcări ale legilor şi am început să sancţionăm...cuvinte precum..."analfabet" .

Apropo, domnu' poliţist aţi accesati dexonline ca să vedeţi ce înseamnă "analfabet" ?

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2022
Autentificare
stiriactuale.ro