Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:40:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schimbări la înscrierea copiilor la grădiniţă şi creşă


7 februarie 2024



Ministerul Educaţiei propune un nou Calendar şi Metodologie pentru înscrierile şi reînscrierile la grădiniţă şi creşă în anul şcolar 2024-2025 Ministerul Educaţiei propune un nou Calendar şi Metodologie pentru înscrierile şi reînscrierile la grădiniţă şi creşă în anul şcolar 2024-2025, transformându-le într-un act normativ-cadru. Dezbaterea publică asupra acestor propuneri a început şi va continua până când se va ajunge la un consens cu privire la modalităţile de înscriere a copiilor antepreşcolari şi preşcolari în unităţi de învăţământ preuniversitar.

Potrivit propunerilor ministerului, înscrierile vor avea loc în patru etape distincte, demarând în data de 10 iunie şi încheindu-se la 23 iulie 2024.

Etapa de reînscrieri (10-14 iunie 2024):

Prima etapă este destinată reînscrierilor, adresându-se copiilor care au mai fost în grădiniţă sau creşă. Părinţii trebuie să depună o cerere scrisă pentru a exprima opţiunea lor.

Rezultatele şi numărul de locuri libere vor fi afişate pe data de 14 iunie la ora 14.

Etapa de înscrieri de debut (17 iunie - 5 iulie 2024):

Cei care îşi înscriu copiii pentru prima oară în grădiniţă sau creşă, indiferent de grupa dorită, pot face acest lucru între 17 iunie şi 5 iulie. Procesul se desfăşoară în trei faze distincte, cu afişarea rezultatelor şi a locurilor libere rămase pe 5 iulie, ora 14.

Etapa de redistribuire a locurilor rămase (8-23 iulie):

În această etapă, copiii sunt înscrişi pe locurile rămase libere după primele două etape. Procesul, similar cu cel al primei etape, se desfăşoară în trei faze, cu rezultatele finale şi numărul de locuri disponibile afişate pe 25 iulie, ora 14.

Etapa de ajustări (19-29 august 2024):

Ultima etapă vizează înscrierea copiilor care nu au fost admisi în primele două etape din diverse motive. Accesul la această etapă este permis unor categorii specifice de copii, cu afişarea rezultatelor şi a locurilor disponibile pe data de 30 august 2024.

Calendarul şi Metodologia se află în dezbatere publică, oferind părinţilor, reprezentanţilor legali şi altor părţi interesate posibilitatea de a contribui la procesul de stabilire a normelor privind învăţământul preşcolar în anul şcolar viitor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro