Miercuri, 24 iulie 2024 - 9:02:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Modificări privind înmatricularea maşinilor SH intracomunitare


27 februarie 2016

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice o serie de modificări la Ordinul nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Textul proiectului de ordin poate fi consultat pe www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, iar propunerile pot fi trimise, în termen de 20 de zile, pe adresa de e-mail [email protected].

"Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent verifică dacă din documentele prevăzute la alin. (1) rezultă că persoana care solicită înmatricularea a realizat achiziţia intracomunitară a vehiculului, în sensul titlului VII din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. În acest caz, serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent verifică pe cale informatică dacă persoana care solicită înmatricularea mijlocului de transport achiziţionat din alt stat membru al Uniunii Europene este înregistrată în scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, situaţie în care nu mai este necesară prezentarea altor documente", prevede unul dintre articolele modificate.

De asemenea, sunt prevăzute formularele pe care trebuie să le depună o persoană care a realizat achiziţia intracomunitară a mijlocului de transport şi solicită înmatricularea acestuia, dar nu este înregistrată în scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015.

Sursa: dcnews.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro