Joi, 25 aprilie 2024 - 6:18:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CSAT convocat de preşedintele Băsescu


2 august 2013

Preşedintele Traian Băsescu a convocat pe data de 2 august şedinţă CSAT la ora 11:00, pentru a discuta problema contractului de privatizare a CFR Marfă. Cu  toate acestea anunţul vine după ce în urmă cu câteva zile premierul a anunţat că este în concediu, vicepremierul fiind cel care îl înlocuieşte pe Victor Ponta, putând fi prezent la şedinţa CSAT, fără a avea însă drept de vot. În cazul în care prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT este invitat, fără drept de vot, conform legii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedenţiei.

Cu toate acestea în afară de Victor Ponta alţi membri ai guvernului care fac parte din CSAT  sunt în concediu, precum Mircea Duşa şi Titus Corlăţean. În acest sens CSAT lucrează în prezenţa a două treimi din cei 13 membrii şi ia decizii prin consens.

"Administraţia Prezidenţială informează că joi, la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Apărare a Ţării (CSAT) a fost depusă o solicitarea a Guvernului României pentru convocarea unei şedinţe a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” - S.A. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a decis convocarea de urgenţă a CSAT vineri, 2 august a.c., la ora 11.00", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Deşi legea îi permite premierului să convoace CSAT, acesta a decis pasarea deciziei finale în ceea ce priveşte privatizarea CFR Marfă de la Guvern la Palatul Cotroceni.

Acest gest a fost justificat de către Victor Ponta prin faptul că evită uzurparea vreuneia dintre atribuţiile preşedintelui". Conform legii CSAT, acesta poate fi convocat nu doar de către preşedinte ci şi de o treime dintre membii sai.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro