Duminică, 13 iunie 2021 - 3:19:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Victor Ponta insistă să amâne referendumul pentru Constituţie


2 iulie 2013

Premierul Victor Ponta susţine varianta amânării referendumului pentru Constituţie, deşi colegul de partid şi vicepremierul său, Liviu Dragnea, insistă ca referendumul să aibă loc în octombrie. Premierul a declarat  că un vot de trei zile, aşa cum a sugerat Liviu Dragnea, este o exagerare.

Dragnea a declarat zilele trecute că nu renunţă la ideea consultării populare în octombrie, în urma deciziei Curţii Constituţionale privind pragul electoral la referendum, iar consultarea ar putea dura trei zile.

„E o posibilitate. O să decidem în Bucureşti. Discutăm şi în USL şi cu celelalte grupuri politice. E o posibilitate, nu e sigur, pentru că sigur, Dragnea are în minte un lucru care ar fi fost foarte bun, să avem regiunile până la 1 ianuarie 2014. Atunci începe exerciţiul financiar al UE  şi ne-ar fi prins bine, însă nu ştiu daca vom face acest lucru. Eventual putem lua în calcul şi o altă dată pentru referendum, inclusiv primul tur al prezidenţialelor din 2014. Sper ca PDL să nu boicoteze primul tur. Dacă îl boicotează, treaba lor”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă nu se atinge pragul de 30% nici în trei zile, Victor Ponta a afirmat că sunt şanse mici să se întâmple astfel.

Premierul Victor Ponta a declarat că noua Constituţie şi regionalizarea ar putea fi amânate. Curtea Constituţională a dat zilele trecute decizia privind cvorumul de 30% la referendum, care însă nu va putea fi aplicat decât anul viitor. Astfel, la referendumul pentru validarea Constituţiei, ar trebui în continuare să vină 50%+1 din populaţie, dacă ar avea loc în acest an.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(242 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro