Marţi, 19 martie 2024 - 1:15:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Secţiile de vot nu vor avea camere de supraveghere


26 iulie 2012

alegeriSecţiile de vot nu vor fi dotate cu aparate de supraveghere, deoarece astfel de camere video nu au fost folosite până în prezent decât în secţiile speciale, iar la referendumul pentru demiterea preşedintelui nu vor fi amenajate secţii speciale, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

El consideră că cele peste o sută de secţii suplimentare nu sunt, speciale,. "Sunt suficiente secţii de vot şi nu există secţii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfăcute. Nu a existat în România până în acest moment supraveghere video a tuturor secţiilor de vot, a fost vorba de secţiile speciale atunci când au existat. Acum sunt secţiile normale, iar dacă cineva caută nod în papură, dumneavoastră trebuie să răspundeţi foarte clar şi conform legii ", a spus Ponta, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale. El a arătat totodată că numărul total al alegătorilor înscrişi este de 18.292.000 persoane, dintre care doar 15.700.000 au cărţi de identitate, ceilalţi având posibilitatea să voteze cu ajutorul buletinelor, al cărţilor de identitate provizorii şi al paşapoartelor.

Autoritatea Electorală Permanentă a anulat, vineri, procedura de achiziţie a serviciilor prin care se va depista votul multiplu la referendumul din 29 iulie, urmând ca procedura să fie reluată săptămâna. Autoritatea Electorală precizează într-un comunicat că, în urma deschiderii ofertelor "pentru procedura de negociere fără publicare a unui anunţ de participare referitoare la achiziţionarea de servicii de arhivare electronică a listelor electorale utilizate la Referendumul naţional din 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, precum şi alte servicii conexe" s-a constatat faptul că au fost înaintate AEP trei oferte. "Au fost depuse trei oferte de către următorii operatori economici: SIVECO SĂ, STAR STORAGE şi TOTAL SOFT. În urma deschiderii documentaţiei s-a constatat faptul că niciunul dintre ofertanţi nu a depus garanţia de participare cu perioada de valabilitate solicitată prin documentaţia de atribuire", arată AEP, precizând că "nici una dintre oferte nu a fost admisibilă".
Eventualele reclamaţii privind persoane care au votat pe mai multe liste sau alte nereguli pe listele suplimentare pot fi soluţionate doar în 60 de zile, adică la mai bine de o lunpă după ce CCR va valida rezultatul final al referendumului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro