Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:17:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Delta Dunării “pescuieşte”, pentru dezvoltare şi modernizare, un milliard de euro!


20 aprilie 2016


 

Autorităţile vor să transforme Delta Dunării cu ajutorul unui proiect din fonduri europene, cel mai mare de la noi din ţară, suma pentru investiţii fiind de un miliard de euro, anunţă Ştirileprotv.ro.

Banii ar trebui să fie folosiţi pentru proiecte din toate domeniile, de la infrastructură şi transport, până la turism şi pescuit. Două sute de milioane de euro va costa doar mult-aşteptatul pod peste Dunăre, de la Brăila la Măcin.

Guvernul susţine că toate aceste investiţii au rolul dea transforma  zona Deltei  într-una care să le ofere oamenilor un trai decent, dar fără să distrugă tradiţiile şi natura.

Autorităţile mai precizează faptul că transformarea acestei zone se va face fără distrugerea mediului şi frumuseţea de poveste a locurilor şi se vor face construcţii care respectă arhitectura zonelor şi evitarea betoanelor.

"Ne propunem un sat care să aibă mândria arhitecturii locale şi să fie de acord să păstreze această arhitectură locală îmbinând în acelaşi timp soluţii moderne, un sat în care locuitorii să poată să trăiască şi din pescuit, peştele urmând să fie consumat de turişti, produse care să fie comercializate sub un brand”, a spus Dacian Cioloş.

Se ia în calcul, redeschiderea şi modernizarea spitalului de la Sulina, iar portul de la Tulcea ar putea trece în administrarea autorităţilor locale.

Se doreşte şi dezvoltarea afacerilor mici bazate pe turism, natură şi pescuit. Toate investiţiile se vor face până în 2020 din fonduri europene.

"Acest proiect este cel mai mare proiect de investiţii al României în acest moment şi unul dintre cele mai mari europene", a spus şi Aura Raducu, ministrul Fondurilor Europene.

De acest proiect vor beneficia, în primul rând, cei 11.000 de locuitori din centrul Deltei, dar şi cei din zonele limitrofe - Tulcea şi Constanţa. În total, sunt 190 de mii de persoane pe o suprafaţă de peste 7 mii de kilometri pătraţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro