Joi, 25 aprilie 2024 - 10:08:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Americanii trimit încă un distrugător în Marea Neagră


3 aprilie 2014

Colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului, a anunţat că marina americană trimite distrugătorul USS Donald Cook, cu baza la Rota (Spania), în Marea Neagră, cu scopul de a oferi "asigurări aliaţilor cu privire la angajamentul (american) în regiune".

Conform NBC, Warren a confirmat miercuri că nava se va îndrepta către Marea Neagră, în zilele următoare, pentru a susţine Ucraina şi aliaţii din regiune în contextul crizei ucrainene.

US Navy trimite distrugătorul dotat cu rachete ghidate în Marea Neagră "în următoarea săptămână", a precizat anterior un oficial de rang înalt în domeniul Apărării.

Distrugătorul USS Donald Cook urmează să participe la exerciţii, pe cale să fie programate, cu aliaţi din regiune şi să ancoreze în porturi aliate de la Marea Neagră. Anterior, distrugătorul USS Truxton a efectuat manevre împreună cu nave din România şi Bulgaria, în contextul crizei ucrainene.
Presa bulgară precizează că misiunea USS Truxtun va fi prelungită, ceea ce va conduce la prezenţa a două distrugătoare americane în Marea Neagră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro