Joi, 25 aprilie 2024 - 5:36:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parcarea din Poiană Braşov va fi dublată


14 august 2012

parcareParcarea existentă în staţiune, la capătul liniei RÂT 20, va fi supraetajată astfel încât numărul de locuri obţinut după extindere să ajungă la 700.
Repartizarea maşinilor în parcare se va face computerizat, printr-un soft specializat.

Parcarea existentă în Poiana Braşov, la capătul liniei RÂT 20, va fi supraetajată astfel încât numărul de locuri obţinut după extindere să fie dublat. Primăria municipiului Braşov a organizat licitaţia pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru această investiţie, iar în următoarea perioadă va analiza cele şase oferte primite. După dublare, parcarea va avea aproximativ 700 de locuri, iar repartizarea maşinilor în parcare se va face computerizat, începând de la intrare până la ieşire, dirijată de un soft specializat. Împreună cu parcarea care va fi construită în Poiana Mică, până anul viitor, această investiţie va rezolva în mare măsură problema locurilor de parcare din Poiană Braşov. Şase firme s-au arătat interesate la licitaţia din 8 august pentru realizarea PUZ-ului în vederea dublării capacităţii parcării din Poiană Braşov. Firma câştigătoare, care va fi desemnată în câteva zile, va avea la dispoziţie patru luni de la semnarea contractului pentru a realiza PUZ-ul. „Cele două proiecte, respectiv crearea unei parcări în Poiana Mică şi dublarea capacităţii parcării vechi va rezolva în mare măsură problema locurilor de parcare din Poiană. Nu putem vorbi despre dezvoltarea turismului atâta timp cât nu asigurăm toate serviciile pentru potenţialii turişti “, a declarat primarul George Scripcaru.

Şase firme au depus oferte pentru realizarea PUZ-ului

Licitaţia pentru realizarea PUZ-ului în vederea dublării capacităţii parcării din Poiană Braşov situate la capătul liniei 20 s-a desfăşurat pe data de 8 august. Şase firme - două din Braşov, două din Bucureşti şi câte una din Cluj şi Sibiu - s-au arătat interesate să realizeze PUZ-ul, proiectul fiind estimat la 150.000 de lei, plus TVA. Firma care va câştiga licitaţia în urma analizei ofertelor, care se face în aceste zile, va avea la dispoziţie patru luni de la semnarea contractului, pentru a realiza PUZ-ul.
Reprezentanţii primăriei spun că acest Plan nou este necesar întrucât, pentru dublarea capacităţii la parcarea din Poiană Braşov, se va recurge la aplicarea unei dale urbane, care presupune astfel o supraetajare. Iar potrivit legii, nu se pot face modificări în Procentul de modificare al terenului (POT), în coeficientul de utilizare a terenului (CUT) şi în registrul de înălţime fără a avea şi un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Un terminal complex

Dublarea capacităţii parcării existente în Poiana Braşov presupune şi modernizarea terminalului de transport public, care va fi integrat în conceptul de urbanizare a zonei şi armonizat cu clădirea de parcaje, nou proiectată. În final, parcarea va include o staţie de călători şi un punct de informare, ambele existente şi acum, precum şi spaţii de închiriere, spaţii pentru întreţinerea materialelor şi echipamentelor sportive, vestiare cu spaţii de depozitare a bagajelor şi puncte de taxare. Actuala staţie de călători şi toate construcţiile provizorii vor fi dezafectate. Reprezentanţii primăriei şi-au propus ca toate lucrările pe care le vor face în zonă pentru realizarea acestui terminal complex să aibă un impact cât mai mic asupra mediului, iar terenul afectat să fie redat funcţiunii iniţiale, prin amenajări arboricole şi floricole.

În Poiană vor fi peste 1.000 de locuri de parcare

Întocmirea noului PUZ pentru parcare reprezintă primul pas în această investiţie. Reprezentanţii primăriei spun că dublarea capacităţii de parcare va susţine dezvoltarea turismului în Poiana Braşov şi va împiedica blocarea drumului de acces spre staţiune. Alături de parcarea ce va fi construită în Poiana Mică, dublarea capacităţii parcării actuale va crea peste o mie de locuri pentru turiştii care vor veni cu autovehiculele în Poiana Braşov.
„Cele două proiecte, respectiv crearea unei parcări în Poiana Mică şi dublarea capacităţii parcării vechi va rezolva în mare măsură problema locurilor de parcare din Poiană. Nu putem vorbi despre dezvoltarea turismului atâta timp cât nu asigurăm toate serviciile pentru potenţialii turişti “, a declarat primarul George Scripcaru. Pe de altă parte, Municipalitatea justifică oportunitatea investiţiei şi prin faptul că la începutul anului viitor, Braşovul va găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). „Pentru mai buna organizare şi manifestare a acestuia este necesară modificarea parţială a zonelor ce cuprind parcarea şi patinoarul existent “, susţin autorităţile.

434 locuri noi de parcare în Poiana Mică

Parcarea din Poiană Mică va avea o capacitate de 434 de locuri şi va fi construită de la zero în zona cabanei Junilor. Noua parcare, construită din fonduri nerambursabile în valoare de 25 de milioane de lei, din Programul Operaţional Regional va avea patru niveluri, cu amplasamente speciale pentru autoturisme, autovehicule pentru persoane cu handicap (16 locuri), autocare, autobuze şi autoturisme de lux.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro