Marţi, 19 martie 2024 - 1:41:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Crucea Eroilor de pe Caraiman a intrat oficial în Cartea Recordurilor


16 februarie 2014

Eveniment inedit cu ocazia ”Zilelor oraşului Buşteni” - sâmbătă, 15 februarie 2014 . În prezenţa unui public numeros, pe scena special amenajată la baza Pârtiei Kalinderu, Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni a primit din partea Fundaţiei Culturale ”Bartoc” certificatul de intrare în Cartea Recordurilor a Crucii Eroilor Neamului din Masivul Bucegi, care atestă că este cea mai înaltă cruce din lume (39,30 m), amplasată la peste 2291 metri.

         Totodată, a fost semnat Protocolul de parteneriat şi colaborare între Consiliul local al oraşului Buşteni, Fundaţia Culturală ”Bartoc” şi Asociaţia Rotary Club Valea Prahovei, prin care se va realiza un program complex de ”restaurare, reabilitare, conservare şi revitalizare a Monumentului Eroilor de pe Muntele Caraiman”.

Acordul de parteneriat presupune, printre altele, realizarea studiului istoric al obiectivului, ridicarea topografică a zonei, studiu geologic, precum şi iniţierea unei campanii de strângere de fonduri intitulată ”Daţi un ban pentru Caraiman”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro