Joi, 25 iulie 2024 - 3:41:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aparat RMN pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti


10 ianuarie 2018

Prahovenii care vor avea nevoie de o investigaţie cu RMN vor putea merge la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti fără să îşi facă griji că această operaţiune îi va costa mult sau că vor fi programaţi după câteva luni, aşa cum se întâmplă acum.

Ministerul Sănătăţii va dota spitalul de la Ploieşti cu un aparat RMN care va ajunge aici în prima jumătate a acestui an, dar şi cu sisteme de arhivare a imaginilor medicale.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, 34 de spitale din ţară şi din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanţă Magnetică Nucleară (24) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziţionarea echipamentelor medicale au fost semnate marţi, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi furnizorii de echipamente, în prezenţa premierului Mihai Tudose.

Ministrul Bodog a declarat că este responsabilitatea autorităţilor locale şi a managerilor de spital să asigure spaţiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistică, pe care urmează să le primească.

Cele trei contracte de achiziţie sunt finanţate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, şi deblocat în cursul anului 2017.  Pe lângă achiziţia de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede şi construcţia de secţii noi ATI şi UPU, Centre de mari arşi, blocuri operatorii şi reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialităţi, precum şi achiziţii de echipamente necesare în secţiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliaţie, imagistică, radioterapie şi screening afecţiuni oncologice.

Cu aceeaşi ocazie, ministrul  a prezentat stadiul proiectelor derulate în cadrul Acordului de împrumut cu Banca Mondială:

Contracte finalizate:

 • Dotarea secţiilor UPU din spitalele universitare si judetene – achizitionare un numar de 5472 echipamente pentru 78 spitale, în anul 2017
 • Dotarea secţiilor ATI din spitalele universitare şi judeţene – achiziţionare un număr de 277 echipamente pentru 56 spitale, în anul 2017

Contracte in derulare:

 • Dotarea cu  echipamente de radioterapie a  5 centre din ţară ( Spitalului Judeţean Constanta, Spitalului Judeţean Galati, Spitalului Judeţean Maramureş, Institutul Oncologic Bucureşti şi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, pentru care vor fi semnate contractele în luna ianuarie.
 • Dotarea laboratorului ANMDM cu 14 echipamente de laborator, în anul 2017
 • Lucrări de reabilitare la secţia de radioterapie din Spitalul Universitar de Urgenţă Elias

Contracte în curs de semnare:

 • Semnarea contractului  pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a altor 3 centre din ţară, aflate astăzi în proces de contractare a echipamentelor. Este vorba despre centrele de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Oradea, Spitalului Judeţean Craiova şi Institutul Oncologic prof.dr. I.Chiricuţă Cluj Napoca, pentru care vor fi semnate contractele în luna ianuarie.
 • Semnarea contractului pentru achiziţia a 8  unităţi mobile de screening de cancer de col uterin.
 • Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achiziţii de echipamente medicale pentru UPU 90 echipamente pentru 71 spitale (faza 2).
 • Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achiziţii de 2400 de  echipamente medicale pentru 51 de secţii ATI şi 4 secţii de Mari Arşi ( Timişoara, Iaşi, Gr. Alexandrescu, Bagdasar Arseni )( faza 2) .
 • Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achiziţii de echipamente de laborator pentru ANMDM – 8 buc ( faza 2).

Achizitii care sunt în proces de evaluare:

 • Servicii de consultanţă pentru expertizare tehnica şi proiectare pentru realizarea a 4 obiective de investiţii: Tg Mureş, Timişoara, Bagdasar Arseni şi Grigore Alexandrescu
 • Servicii de consultanţă pentru expertizare tehnica şi proiectare pentru realizarea extinderii şi modernizarii secţiei ATI – Institutul Clinic Fundeni
 • Servicii de consultantă de verificare tehnică a proiectelor

Achizitii care se vor lansa in ianuarie 2018:

 • Achizitionarea de echipamente medicale pentru sectiile de chirurgie generala si mari arsi.
 • Achizitia de echipamente medicale pentru sistem de telemedicina pentru UPU,  pentru un numar de 102 spitale.

Achizitii în pregătire pentru Trimestrul I 2018:

 • Reabilitare buncăr pentru sectia de radioterapie din cadrul Institutului Oncologic prof.dr. I.Chiricuţă Cluj Napoca
 • Extindere şi modernizare a secţiilor UPU din spitalele judetene Braşov şi Oradea
 • Achiziţia serviciului de asistenţă tehnică privind supervizarea lucrărilor de construcţii pentru toate investiţiile în infrastructura de sănătate incluse în proiect finanţat de către BIRD
 • Achiziţia a 100 de autovehicole de transport pacienţi

De asemenea, în cursul lunii ianuarie, printr-o finanţare acordată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD, vor fi efectuate recepţiile finale la lucrările efectuate la două secţii de neonatologie din maternităţile din Sibiu şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, precum şi receptia  lucrărilor la secţia de neonatologie din maternitatea Braşov. Tot în cadrul acestui proiect a fost lansată procedura de achiziţie pentru 76 de mese de naşteri care vor dota 15 maternităţi, iar în luna martie 2018 va fi efectuată recepţia finală a  lucrărilor efectuate la secţi

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro