Luni, 4 martie 2024 - 10:00:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Arafat, interesat de ambulanţele din Prahova


12 octombrie 2013

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a venit în vizită oficială în  Prahova, fiind întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Principalul aspect abordat în cadrul acestei vizite a fost operaţionalizarea ambulanţelor de terapie intensivă mobilă de tip C1. În prezent, la nivelul Judeţului Prahova se află două astfel de ambulanţe; echipajul medical de pe aceste maşini  este format din minim patru persoane, dintre care un medic de urgenţă sau un medic de anestezie terapie intensivă. Pe lângă dotările standard ale unei ambulanţe, acestea sunt prevăzute şi cu alte tipuri de aparatură medicală: aparatură pentru resuscitare – respiraţie; aparatură monitorizare-defibrilare-evaluare.Valoarea unei astfel de ambulanţe este de peste 100.000 de euro, fiind achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii.

Operaţionalizarea ambulanţei de tip C în Judeţul Prahova este foarte importantă, pentru că înseamnă creşterea capacităţii de intervenţie cu încă două echipaje de cel mai înalt nivel de competenţă, în situaţii de urgenţă complexe. Acest lucru a fost realizat cu sprijinul autorităţilor judeţene, al ISU Prahova dar şi al Ministerului Sănătăţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro