Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:50:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministrul Sănătăţii a inspectat Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti


16 mai 2014

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a făcut o vizită de lucru în două unităţi sanitare din judeţul Prahova.  Acesta a fost întâmpinat de preşedintele  Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma de prefectul judeţului, Rodica Paraschiv alături de care a vizitat mai multe secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

 Ministrul sănătăţii a ţinut să precizeze că, de două săptămăni, spitalul a intrat în programul naţional de Anestezie-Terapie Intensivă, ceea ce înseamnă că toate cheltuielile legate de medicaţie şi consumabile, sunt asigurate. Tot aici vor fi rezolvate şi cazurile de infarct miocardic acut, unitatea medicală fiind dotată în acest moment cu toate echipamentele necesare în astfel de cazuri şi specialişti.

La secţia de radiologie, Nicolae Bănicioiu a înmânat managerului spitalului Alexandru Băloi,  autorizaţia de funcţionare pentru noul aparat radiologic cu detector full digital de tip Optix Comfort. Aparatul a fost achiziţionat de către  Consiliului Judeţean Parhova cu suma de 114.000 euro şi aştepta autorizaţia de funcţionare pentru a putea fi utilizat.

După vizita de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, ministrul Nicolae Bănicioiu a vizitat şi Spitalul din Urlaţi aflat în plin process de reorganizare după ce a fost închis în anul 2011. Acesta urmează să devină funcţional începând cu data de 1 iunie 2014. ,,De la 1 iunie, Spitalul din  Urlaţi trebuie să primească toate solicitările pacienţilor din zona aferentă, acesta fiind cel de-al 11 –lea pe care îl vom redeschide. Mâine va primi ultima semnătură, aceea de clasificare. Eu am venit personal să văd cum stau lucrurile şi am constat că putem fi gata la timp… Aici îl putem redeschide pentru că e un caz fericit, deoarece autorităţile locale au conservat bine unitatea aceasta” a declarat Ministrul Nicolae Bănicioiu.

La evenimentul de astăzi, din partea Consiliului Judeţean Prahova au mai participat Laurenţiu Rebega, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului şi consilierii judeţeni Rareş Enescu şi Gheorghe Neaga.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro