Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:03:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Elevii cu comportament agresiv ar putea fi pedepsiţi mai aspru


22 octombrie 2012

Noul regulament şcolar, care ar putea fi realizat într-o săptămână, urmează să cuprindă două seturi de măsuri, unul dintre ele vizând o pedeapsă mai aspră pentru elevul cu agresivitate crescută în şcoală, a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Voi face ceea ce am spus, vom modifica regulamentul şcolar, pe care cred că îl finalizam într-o săptămână. În principal, vor fi două seturi de măsuri pe care le-am discutat: un set de prevenţie - fiind mai uşor să previi decât să corectezi, iar al doilea privind măsuri mai aspre pentru cei care manifesta agresivitate crescută la şcoală", a declarat ministrul Educaţiei.

Andronescu a mai spus că problema violenţei în şcoli sau în afara lor nu vizează numai Ministerul Educaţiei, ci mai multe organisme. "Nu este numai problema Ministerului Educaţiei nu ştiu de ce mă întrebaţi numai pe mine. Nu vreau să mă deroghez de răspundere, vom colabora cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar şi cu autorităţile locale, pentru această problemă. Vom avea un set de măsuri comun cu celelalte autorităţi", a afirmat ministrul Educaţiei.

Întrebata ce măsuri ia ministerul pentru reducerea consumului de droguri, Andronescu a precizat că un act normativ referitor la această problemă a fost "rejectat" de Palatul Cotroceni. "Legea a fost rejectata de Palatul Cotroceni. Eu susţin orice iniţiativă în acest domeniu", a spus demnitarul.

Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, că profesorii de serviciu vor avea obligaţia să însoţească persoanele străine care intră în unitatea de învăţământ cu diverse probleme, iar poartă trebuie să fie încuiată pe durata orelor.

"Să fim serioşi, şcoala nu poate fi transformată într-o cazarmă. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Scoala trebuie să fie o instituţie în care oamenii învaţă şi cum să se comporte, iar acest lucru este foarte important", a spus ministrul Educaţiei, după ce i-a fost adus la cunoştinţă faptul că sunt încă unităţi de învăţământ în care orice persoană străină poate intra fără probleme.

Andronescu a adăugat că este convinsă că în şcoala trebuie să fie nişte reguli foarte precise.

"Cred că trebuie să avem nişte reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aş lăsa nicio persoană străină să se plimbe singură prin scolaa. Aş cere profesorului de serviciu să însoţească persoana respectivă acolo unde are treabă. Apoi, la sfârşitul întrevederii, acelaşi profesor de serviciu ar conduce spre ieşire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămână închisă", a precizat ministrul Educaţiei.

Andronescu a mai spus că a recomandat deja inspectoratelor să ia aceste măsuri.

Declaraţiile de miercuri au fost făcute după ce un elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" din Voluntari a fost înjunghiat în picior, luni, în apropierea şcolii, în urma unui conflict avut cu trei tineri, din cauza unei fete.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro