Sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:09:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Deputatul independent de Prahova Gabriela Lola Anghel da o puternica lovitura recuperatorilor


19 martie 2016

Gabriela Lola Anghel, deputat independent de Prahova, a depus miercuri, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care „vine să restabilească un echilibru între firmele care au ca obiect de activitate recuperarea de creanţe şi debitori (persoanele împrumutate)“

„Pentru a elimina dezechilibrul semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor, se impune rezolvarea situaţiei juridice prin stabilirea ca, în cazul cesiunii de creanţă către o instituţie nebancară, cesionarul să poată percepe, de la data cesiunii, doar dobânda legală“, arată deputatul.

Aceasta vine în sprijinul debitorului, care „nu mai trebuie supus unor cheltuieli suplimentare şi care trebuie să aibă şi certitudinea că datoriile sale sunt calculate corect“.

Potrivit iniţiatoarei, aplicându-se dobânda legală, calculul se va putea face cu uşurinţă de către personalul (nespecializat) în sarcina căruia cade această operaţiune, cuantumul datoriei devenind predictibil.

„Debitorul este ajutat, astfel, să-şi planifice mai uşor rambursarea datoriilor. De asemenea, în contextul aplicării dobânzii legale, se uşurează considerabil munca şi responsabilitatea executorilor, se evită greşelile sau abuzurile şi, nu în ultimul rând, sumele suplimentare apărute după cesionarea creanţei se înscriu într-o limită a decenţei“, precizează parlamentarul.

„În contextul legii actuale, debitorul este prejudiciat în relaţia sa cu cesionarul, el pierzându-şi considerabil din drepturi în faţa terţilor cesionari, întrucât el nu mai are acces transparent la operaţiunile făcute pe contul său, dreptul la transparenţa pe care el îl avea câştigat în raport cu bancă trebuind să şi-l câştige acum prin intermediul instanţei de judecată sau ANPC şi contra cost“.

Gabriela Anghel: „Cu această lege, restaurăm decenţa în relaţia debitor-cesionar, această relaţie fiind deja de notorietate prin lipsa de transparenţă, agresivitatea folosită şi, dacă vreţi, lipsa unui personal specializat care să poată face calculele corecte, ceea ce lasă loc la abuzuri din partea firmelor cesionare.

Aceste firme nu vor mai avea dreptul să perceapă nimic în plus, ci doar dobânda legală începând cu data cesionării, şi aceasta aplicată la suma împrumutată rămasă de achitat“.

De asemenea, mai precizează iniţiatoarea, „legea face referire şi la contractele deja cesionate, urmând a li se aplica prevederile acestei legi de la data intrării acesteia în vigoare“. „Sper din toată inima ca şi colegii mei să voteze această lege şi să aprecieze că statul român trebuie să asigure garanţiile legale pentru respectarea drepturilor consumatorilor şi că nu trebuie să mai acceptăm în România cămătăria cu legea pe masă“, a declarat Gabriela Anghel.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(1107 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar faraway -2  

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/ Parlamentar+executat+silit+pentru+ca+nu+si-a+platit+intretinerea+de+patru+ani

(19 martie 2016 12:07:12)

sageata
avatar Jiji de la Crevedia 0  

Asa fararay si ce-i cu asta? Crezi ca este singurul parlamentar in aceasta situatie? Este printre putinii parlamentari saraci proveniti din pulime care n-au uitat de unde au plecat.

(19 martie 2016 12:29:57)

sageata
avatar faraway 0  

Doriti cumva si linkul declaratiei de avere a doamnei in cauza ?... il gasiti imediat.. un search pe "goagle" si aveti amanunte din 2007 ale politicienei "sarace" !

(22 martie 2016 00:46:51)

sageata
avatar Jiji de la Crevedia 0  

Faraway, se vede treaba ca nu ai nicio legatura cu Prahova & Ploiestiul. Pentru cultura matele si informarea cititorilor, deputata asta avea datorii la intretinere cat kina pe harta cand a ajuns in Parlament. Nu a visat nici in cele mai erotice vise ale ei ca va ajunge parlamentara si-si va putea plati intretinerea restanta la bloc de aproximativ 4 ani! Ti-am spus ca era o sarantoaca ... daca mai vrei detalii, cauta despre ea pe site-urile prahovene si vei afla o multime de picanterii.

(25 martie 2016 16:46:47)


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro