Marţi, 19 martie 2024 - 4:55:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lipăneşti, comuna care se dezvoltă cu ajutorul fondurilor guvernamentale! Au cerut de 12 ori valoarea proiectelor alocate prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny!


3 ianuarie 2022



Cu siguranţă, cei care urmăresc modul în care se dezvoltă localităţile din mediul rural din judeţul Prahova au observat lucrurile deosebite care se petrec în comuna Lipăneşti. Situată pe DN1A, comuna are un buget local destul de mic, care nu permite autorităţilor locale să implementeze prea multe proiecte necesare pentru dezvoltarea localităţii. 

Aşa că soluţia găsită de primarul Robert Nica o reprezintă accesarea fondurilor de orice fel: europene, guvernamentale, judeţene, pentru a putea implementa cât mai multe proiecte menite să modernizeze comuna. Prin astfel de fonduri a fost construită o grădiniţă modernă cu program prelungit, a fost modernizat iluminatul public stradal şi este introdusă canalizarea.

Dar proiectele nu se opresc aici, iar primarul Nica a depus pentru finanţarea prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, proiecte cu o valoarea de 12 ori mai mare decât fondurile alocate prin acest program pentru Lipăneşti. Explicaţia este simplă: dacă ceri bani mulţi, tot primeşti ceva, pe când dacă depui proiecte puţine rişti să nu primeşti nicio finanţare. 

Astfel, au fost depuse următoarele proiecte: 

- Dezvoltarea infrastructurii în zona marginalizată- construire pod Ardeleni

- Extindere reţea canalizare în comuna Lipăneşti, faza 2

- Staţie apă şi foraje puţuri

- Modernizare infrastructură drumuri comunale Lotul 1

- Modernizare infrastructură drumuri comunale Lotul 2

- Reabilitare str Satu Nou, DC 40 şi DS 95, construire rigole carosabile pentru preluare ape pluviale 

Valoarea totală a proiectelor depuse pentru a fi finanţate prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny este de peste 12 milioane de euro. În situaţia (previzibilă de altfel) în care nu toate proiectele vor fi finanţate, primarul Robert Nica le va depune pentru a fi realizate prin fonduri europene. 

Şi nu doar aceste proiecte sunt pregătite pentru modernizarea comunei Lipăneşti. Autorităţile locale au pregătit şi altele. Spre exemplu, vor fi montate încă 400 de lămpi pentru iluminat public, iar la finalul investiţiei Lipăneştiul va avea un sistem de iluminat cu telegestiune complet. Şi vă spunem doar că...Ploieştiul nu are un astfel de sistem.


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro