Vineri, 22 martie 2019 - 9:13:34
EUR
EURO = 4.7433 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 4.1707 RON
Dolarul american a scazut
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Casa de Cultură “I.L. Caragiale” la EXPO Milano 2015


4 septembrie 2015

Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti va participa, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015, la EXPO Milano 2015, în Săptămâna Meşteşugului Românesc, cu proiectul “Acasă, la români.

Proiectul cuprinde:

1. Ateliere de dansuri folclorice.  Două perechi de dansatori, membri ai Ansamblului Folcloric “Prahova” al Casei de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, vor participa la ateliere de dans popular. În acest sens, după o prezentare de câteva minute a unui dans caracteristic unei zone folclorice, dansatorii vor invita publicul prezent să înveţe paşii de dans popular românesc.  Pentru fiecare zonă reprezentată în spectacol dansatorii vor avea costume tradiţionale româneşti specifice zonei respective, ilustrând diversitatea motivelor abordate în realizarea iilor, fotelor, ilicelor şi a altor obiecte vestimentare purtate pe teritoriul ţării noastre.

2. Atelier de pictură icoane pe sticlă.  Artistul plastic profesionist Mihaela Laslo, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, va îndruma publicul doritor să participe la ateliere de pictură de icoane pe sticlă. Se va prezenta o scurtă istorie a  tehnicii realizării icoanelor, iar publicului prezent i se va face o prezentare a ceea ce va urma să facă, a modului cum trebuie să folosească culoarea şi pensulaţia în funcţie de specificul icoanelor. Se vor pregăti şi pliante de prezentare a specificului icoanelor pe sticlă din Transilvania cu trimitere la Muzeul de icoane pe sticlă “Zosim Oancea” de la Sibiel.

3. Atelier de pictură pe linguri de lemn.  În perioada propusă se vor organiza şi ateliere de pictură pe linguri de lemn. Sub îndrumarea unui coordonator, doritorii vor putea experimenta pictura şi sub această formă. Cele două ateliere se vor desfăşura în paralel.

Prin urmare, proiectul „Acasă, la români” îmbină mai multe faţete ale folclorului românesc, de la cântece şi dansuri populare până la pictură pe sticlă şi pe lemn şi se adresează mai multor categorii de public.

Expo Milano 2015 se desfăşoară în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 şi are ca temă generală „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”. Tema hranei permite iniţierea unor dezbateri comune dedicate găsirii soluţiilor pentru provocările colective la care umanitatea este chemată să răspundă, inclusiv dreptul la o alimentaţie sănătoasă, sigură şi eficientă. 

Cele 4 elemente centrale ale expoziţiei – alimente, energie, planetă, viaţă – se regăsesc printre priorităţile guvernamentale ale României: agricultură, energie, infrastructură, inovaţie/creativitate.

Ţara noastră dispune în cadrul Expoziţiei de un pavilion naţional – „În armonie cu natura/Living with nature” – în cadrul căruia se organizează, de-a lungul celor 6 luni de participare, diverse manifestări şi evenimente culturale, care să asigure creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti şi ilustrarea bogăţiei şi diversităţii formelor de expresie culturală, de la tradiţie la modernitate.

Tipurile de proiecte culturale eligibile pentru participarea la Expo Milano 2015 includ – fără să se rezume la acestea – folclor, balet şi dans contemporan, teatru non-verbal, muzică de cameră şi instrumentală, jazz, interpretări vocale de la canto la muzică modernă. Condiţiile de eligibilitate au în vedere, printre altele: universalitatea şi accesibilitatea limbajului artistic folosit în proiectul respectiv, posibilitatea repetării/reluării periodice a proiectului pe parcursul unei zile/săptămâni/luni, flexibilitatea proiectului (sub aspectul scenografiei, decorurilor, montării scenice etc.).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(252 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Sondaj de opinie

Sunteţi mulţumiţi de activitatea Consiliului Local Sulina?
  •   DA
  •   NU

    
NOTĂ: se poate vota o singură dată în 24 ore.


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare ca sunteti plin de energie si aveti cateva idei ingenioase. Puteti avea succes in afaceri si calatorii, in sustinerea examenelor si in cultivarea relatiilor sociale.In a doua parte a zilei este posibil sa aveti o intalnire neasteptata, in urma careia sunteti nevoit sa va schimbati programul pentru ziua urmatoare.Eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati hotararile pripite, care ar putea sa tulbure armonia din familie taur Se intrevede o zi incarcata. Ca sa puteti rezolva tot ce v-ati propus pentru azi, eastrolog.com va recomanda sa va organizati timpul cat mai eficient.Farmecul personal va poate ajuta sa rezolvati intr-o maniera diplomatica o situatie tensionata.Daca sunteti in cautarea unui nou loc de munca, astazi aveti sanse mari sa il gasiti
GEMENI RAC
gemeni Puteti obtine beneficii materiale importante, cu conditia sa va temperati spiritul critic.Eastrolog.ro va sfatuieste sa dati dovada de stapanire de sine in discutiile cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita conflictele.Spre seara s-ar putea sa primiti vizita unei persoane apropiate care va da o veste buna in legatura cu o calatorie rac Dificultatile financiare cu care v-ati confruntat in ultima vreme va ofera o motivatie suplimentara pentru a munci cu perseverenta.La locul de munca sau in afaceri sunt sanse sa aveti realizari importante, care va vor aduce in curand si satisfactii materiale.Chiar daca va simtiti in forma si plin de energie, eastrolog.eu va recomanda sa fiti prudent si sa nu neglijati odihna
LEU FECIOARĂ
leu Azi sunt favorizate calatoriile in interes profesional sau de afaceri.Dupa-amiaza aveti ocazia sa rezolvati o problema sentimentala care va framanta de ceva timp.Pe plan financiar, se pare ca parcurgeti o perioada mai dificila. Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare, fiindca sunt sanse ca situatia sa se imbunatateasca in curand fecioara In prima parte a zilei aveti sanse de succes intr-o activitate extraprofesionala, datorita colaborarii excelente cu o persoana apropiata.S-ar putea sa vi se ofere ocazia unei investitii profitabile. Pentru a reduce riscurile, ar fi bine sa va sfatuiti sau chiar sa va asociati cu o persoana apropiata care are experienta in domeniu.Este posibil sa aveti de luat o decizie in legatura cu o calatorie pe care v-ati planificat sa o faceti in aceasta perioada. Eastrolog.ro va recomanda sa tineti cont de beneficiile potentiale pe termen lung
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este un moment favorabil pentru a incepe sa puneti in aplicare un proiect menit sa va ajute sa va afirmati in plan profesional. Sunt sanse sa obtineti si beneficii materiale, cu conditia sa aveti rabdare.Relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa fie foarte bune.Eastrolog.ro va sfatuieste sa profitati de acest context favorabil, dar sa nu fortati lucrurile si sa aveti rabdare scorpion In plan profesional sau in afaceri este o zi buna pentru a va ocupa de probleme delicate. Aveti sanse sa finalizati o lucrare inceputa cu mai mult timp in urma.Astazi puteti rezolva mai usor decat de obicei diverse probleme de natura financiara.Eastrolog.ro va recomanda sa aveti grija sa va respectati promisiunile
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti ocazia sa va afirmati in societate si sa obtineti castiguri financiare.La locul de munca sau in afaceri este foarte posibil sa fiti apreciat de superiori sau de parteneri pentru ingeniozitatea si ambitia de care dati dovada.Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu puneti la suflet barfele unei femei din anturaj capricorn In cursul diminetii este posibil sa aflati ca va trebui sa faceti o calatorie in interes profesional sau de afaceri.Este o zi buna pentru negocieri, pentru prezentarea unor proiecte noi si pentru activitati de promovare a produselor sau serviciilor proprii.A doua parte a zilei este favorabila intrunirilor cu persoane apropiate. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de ocazie, pentru ca sunt sanse sa va faceti noi prieteni
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Azi s-ar putea ivi ocazia de a obtine venituri suplimentare dintr-o colaborare.Aveti posibilitatea sa finalizati o lucrare dificila, cu mai putin efort decat v-ati asteptat.Eastrolog.ro va recomanda sa evitati speculatiile de orice fel. In caz contrar, riscati sa pierdeti mult pesti Daca vi se propune un nou loc de munca, eastrolog.ro va recomanda sa nu va grabiti sa refuzati. Astazi sansa este de partea dumneavoastra.Este posibil ca o persoana apropiata sa va sugereze o idee buna pentru activitatea profesionala sau pentru afaceri. Ar fi bine sa o discutati si cu partenerul de viata.Seara este favorabila intrunirilor cu prietenii
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 martie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro