Joi, 25 aprilie 2024 - 8:08:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Filipeştii de Târg, mai bogat cu 12.000 de puieţi plantaţi pe 2 ha de teren degradat


15 decembrie 2021

 

Asociaţia Pădurea Copiilor a încheiat recent o campanie de plantare în Comuna Filipeştii de Târg, Judeţul Prahova. Sprijinit financiar de HP Inc., proiectul de împădurire s-a concretizat prin aproximativ 12.000 de puieţi plantaţi pe 2 hectare de teren degradat. Stejarul brumăriu şi roşu, plopul alb, teiul, vişinul turcesc, sălcioara, ulmul, frasinul de Pensilvania, arţarul tătărăsc, cătina, cornul sunt speciile care vor forma viitoarea Pădure HP din această zonă. În paralel cu lucrările din Filipeşti, 100 de angajaţi HP au primit de la Pădurea Copiilor câte un puiet de stejar sau tei pe care l-au plantat în comunitatea lor. Prin acest gest, echipa HP susţine prin exemplul propriu această iniţiativă comună HP – Pădurea Copiilor.

Timp de cinci ani, puieţii din Filipeşti vor fi monitorizaţi şi îngrijiţi prin lucrări de întreţinere, iar la încheierea primilor doi ani de vegetaţie vor avea loc activităţi de replantare în sezonul de toamnă acolo unde va fi nevoie. Iniţiativa va avea în acest fel un impact benefic pentru 6.700 de locuitori din Filipeştii de Târg şi, indirect, pentru 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă oraşului Ploieşti.

„Misiunea noastră este ca, împreună, să asigurăm oamenilor un viitor în care să se bucure de beneficiile pădurilor”, subliniază Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania. „Ştiinţa este fără echivoc, iar nevoia de a acţiona este mai urgentă ca niciodată. De aceea sunt mândru că HP poate contribui la această iniţiativă şi la plantarea de arbori în zone care au foarte mare nevoie să fie regenerate prin împădurire.”

În România, zonele secetoase s-au extins în ultimele decenii, iar în prezent zonele cele mai afectate sunt cele din sudul şi sud-estul ţării. În acest context, conform celei mai recente Strategii Naţionale pentru Schimbări Climatice, principala măsură de adaptare la efectele schimbărilor climatice este intensificarea procesului de împădurire. Această măsură este cu atât mai urgentă cu cât în România suprafaţa împădurită a scăzut de la 7,048 milioane de hectare în 2016, la 6,929 milioane de hectare în 2020, potrivit estimărilor Eurostat, plasând ţara noastră printre ultimele ţări din UE din acest punct de vedere.

În ultimii ani, Asociaţia Pădurea Copiilor a plantat şi îngrijit în mod activ păduri tinere, pentru a sprijini comunităţile să facă faţă mai uşor schimbărilor climatice dramatice şi pentru a atrage localnicii în plantarea de noi păduri şi protejarea acestora. „Acum, mai mult ca oricând, este extrem de important să lansăm acţiuni cu impact pozitiv şi care să aducă schimbări de durată pentru planetă, pentru oameni şi pentru comunităţile în care trăim”, punctează preşedinta Asociaţiei Pădurea Copiilor, Teodora-Alexandra Pălărie. „Schimbările climatice afectează mijloacele de trai, sănătatea oamenilor şi calitatea vieţii din comunităţile de pretutindeni, iar pădurea poate restabili echilibrul macro-regional şi salvgarda însăşi viaţa oamenilor.”

Informaţii despre evoluţia proiectului pot fi accesate pe site-ul padureacopiilor.ro şi pe facebook.com/padureacopiilor.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro