Duminică, 28 aprilie 2024 - 6:33:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandal în Primăria Ploieşti. Nicoleta Crăciunoiu debarcată din fruntea Direcţiei Economice de primarul Volosevici


28 martie 2023



După trei ani de lupte şi de presiuni inimaginabile, primarul Andrei Volosevici scapă de Nicoleta Crăciunoiu, directorul Direcţiei Economice, printr-o metodă mizerabilă. 

Volosevici a punctat-o pe Crăciunoiu cu nota 2, 07, calificativ nesatiscăcător, iar prin urmare nu mai poate ocupa funcţia de şef al Economicului

„Va aduc la cunoştinţă că, potrivit Raportului de evaluare a performantelor individuale pentru perioada evaluată de la 28.11.2022 la 31.12.2022, in calitate de director executiv al Direcţiei Economice, am fost evaluată de către primarul în funcţie cu nota finală 2, 07, calificativ nesatisfacator. În situaţia în care aveţi suspiciuni cu privire la  datele puse la dispoziţie în calitate de director executiv va rog sa sesizaţi organele abilitate”, este informarea trimisă de Nicoleta Crăciunoiu aleşilor locali în această dimineaţă.

De fapt, prin dispoziţia proprie, primarul Andrei Volosevici a trecut Direcţia Economică în subordinea sa şi a făcut o evaluare după propria dorinţă. Nu a contat că la evaluările precedente făcute de viceprimarii Anca Popa şi Daniel Nicodim, evaluări cu calificativ excelent. Primarul Volosevici nu a fost satisfăcut de Crăciunoiu şi i-a dat notă proastă, ştiind că aceasta este singura modalitate prin care poate scăpa de un director incomod, care nu răspunde prezent la dorinţele aberante ale edilului.

Volosevici a evaluat activitatea directorului economic doar pentru o singură lună, fără a ţine cont de evaluările celor doi viceprimari din perioada 1.01-28.11.2022. A contat doar perioada in care el a coordonat Direcţia Economică si atât.

Mai mult, dispoziţia primită de Nicoleta Crăciunoiu se referă la o perioadă (1.01.2020) în care Andrei Volosevici nu era primar.

Miza acestei destituiri făcută pe genunchi o reprezintă semnarea mai multor documente la marginea legii, pe care Crăciunoiu a refuzat să le valideze. Vorbim despre documente privind datoriile pe care municipalitatea le are către Veolia.

„Această hărţuire morală prin caracterul său sistematic mi-a adus atingere demnităţii, integrităţii fizice şi pune în pericol munca şi climatul de lucru prin crearea unei atmosfere de tensiune şi presiune la locul de muncă, prin numire în comisii de predare-primire CET Brazi sau ducere la îndeplinire atribuţii şi sarcini  privind inventariere in teren sau altele de specialitate tehnica, neavând pregătirea necesară, prin supravegherea excesivă a modului în care îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu, prin ameninţări repetate cu plângeri penale, discriminare, toate acestea afectandu-mi activitatea desfăşurată şi sănătatea.

Discreditarea abilităţilor profesionale şi atacul în mod repetat la reputaţia mea prin răspândirea de zvonuri, umilire, sunt făcute cu scopul de a mi se ataca demnitatea, integritatea, credibilitatea şi competenţa profesională.

Izolarea mea prin desemnarea şi trasarea sarcinilor de serviciu de către subalterni apropiaţi dvs., excluderea de la şedinţele de echipă, ignorarea repetată a cererilor şi plângerilor depuse de mine, refuzul privind formularea de  răspunsuri la Plângeri prealabile formulate de către mine sau netrasmiterea de copii xerox după documente asupra cărora am suspiciuni că au fost înlocuite sau falsificate, discriminarea prin încercări de evaluări necorespunzătoare, jigniri repetate de genul zero profesional, nu va mai lucra mult timp in institutie, atac la persoană sau împiedicarea de a mă exprima fiind întreruptă şi  încercându-se intimidarea mea, ameninţările repetate, fiind tratată mai degrabă ca obiect decât ca subiect al unor discuţii, desconsiderarea mea in faţa colegilor, crearea de presiuni, împovărarea cu sarcini ale unor subalterni, încredinţarea unor sarcini de serviciu cu termen foarte scurt, cu documente de ordinul sutelor de pagini de analizat imediat etc, reprezintă o  practică frecventă din instituţie în ce mă priveşte”, este punctul de vedere al Nicoletei Crăciunoiu, trimis către Cabinetul Primarului Andrei Volosevici

Nu este prima oară când Nicoleta Crăciunoiu este dată afară din Primăria Ploiesti din cauza refuzului de a încălca legislaţia în vigoare. S-a întâmplat si în primul mandat al lui Andrei Volosevici, dar si în perioada lui Iulian Bădescu. Directoarea Economică a câstigat în instanţă procesele intentate municipalităţii, iar din taxele ploiestenilor au trebuit plătite salariile pentru intreaga perioadă în care fusese destituită, plus compensaţii suplimentare.

Va câstiga si de această dată, pentru că destituirile ilegale nu pot fi confirmate de Justiţie. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro