Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:13:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se adună dosarele penale pentru Adrian Vaida, fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti, dar şi pentru apropiaţii lui


28 martie 2022

Un nou dosar penal vine să tulbure liniştea Poliţiei Locale Ploieşti. Fostul director Adrian Vaida va fi chemat să dea explicaţii în faţa procurorilor, fiind acuzat de mărturie mincinoasă într-o cauză în care judecătorii au dispus achitarea celor acuzaţi de mită, deturnare de fonduri si multe alte rele.

După ani de zile de procese, de dosare plimbate între instanţe acuzaţii au fost achitaţi. Au fost sute de pagini de declaraţii, luni întregi de audieri şi reaudieri, într-un dosar greu, în care inclusiv reprezentanţii STS au recunoscut că faptele au fost altfel decât cele prezentate de procurori. Vorbim despre faimosul scandal al achizţiei unui soft destinat staţiilor TETRA de la Poliţia Locală, o achiziţie în care o firmă privată a vândut un soft fără a avea..."binecuvântarea" celor care trebuiau sau care deţineau ...neoficial piaţa unor astfel de programe.

Un dosar marca faimosului procuror Portocală (Mircea Negulescu), dosar în care martorii principali au fost Adrian Vaida, ex directorul Poliţiei Locale, şi Isabela Mocanu, jurista instituţiei. Mai mult, alături de Vaida şi Mocanu, au depus declaraţii false şi alţi angajaţi ai Poliţiei Locale Ploieşti: Costin Buciumeanu, Anca Lipianu, George Chifor

După ani de tărăgănări, dosarul s-a dovedit un fake, la fel ca marea majoritate a dosarelor inventate de Negulescu. 

După achitare, în luna noiembrie 2021, Cezar Stoichiciu, unul dintre acuzaţii din dosarul TETRA a depus plângere penală împotriva tuturor martorilor, care au mers în faţa instanţei şi au denaturat, cu bună ştiinţă faptele. Suntem curioşi ce se va întâmpla, pentru că în mod normal, actualul şef al Poliţiei Locale, Cătălin Albu ar trebui să suspende contractele de muncă ale celor aflaţi în acest dosar, până la finalizarea anchetei penale. Pariu că nu se va întâmpla nimic?

Vă prezentăm câteva fragmente din plângerea penală aflată pe masa procurorilor ploieşteni: 










 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro