Joi, 25 aprilie 2024 - 1:47:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ale cui sunt Babele?


19 aprilie 2013

Conflictul dintre judeţele Prahova şi Dâmboviţa nu pare a se stinge prea curând, deşi durează de mai bine de 20 de ani.

 

Prezent la Ploieşti, la şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, ne-a spus că va continua să ducă mai departe litigiul „moştenit”, deoarece este de părere că „locul Babelor este la Dâmboviţa”. „Am studiat mai multe documente din perioada 1960-1965 şi în toate Babele sunt la Dâmboviţa. Probabil va avea loc o mediere şi dacă nu reuşim să ne înţelegem vom ajunge în instanţă”, ne-a spus Ţuţuianu.

Litigiul dintre cele două judeţe durează de peste 20 de ani, dar Adrian Ţuţuianu a ţinut să precizeze că nu există o stare conflictuală între el şi Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova şi că speră să aibă relaţii bune de colaborare şi în perioada 2014-2020. Dar Ţuţuianu este de părere că şi Sfinxul ar trebui să aparţină tot de judeţul Dâmboviţa.

În schimb, Mircea Cosma s-a arătat mult mai diplomat. „Babele sunt acolo de mii de ani şi nu văd de ce ar fi în Dâmboviţa când Babele sunt în România! Sunt şi vor rămâne ale Prahovei, mai ales că viitoarea regiune se va numi Prahova sau Muntenia. Colegii mei de la Dâmboviţa ar trebui să înveţe mai multe despre turism. Anul trecut, noi am avut 318.800 de turişti, iar Dâmboviţa doar 56.000. Chiar dacă le cedăm de bunăvoie nu vor reuşi să atragă turiştii, pentru că ei deşi au o mulţime de obiective demne de promovat nu ştiu că atragă oamenii.”, a spus Cosma.

El îl aşteaptă pe omologul său de la Dâmboviţa la o lecţie despre ce înseamnă dezvoltare, promovare şi despre vestigii istorice nevalorificate din punct de vedere turistic.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro