Marţi, 19 martie 2024 - 9:10:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, la situl arheologic Mălăieşti


4 august 2017

Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, a făcut o vizită la situl arheologic de la Mălăieşti

"Am făcut astăzi o vizită de lucru la situl arheologic Mălăieşti, unde s-au reluat, de la începutul săptămânii, săpăturile arheologice.

Printr-un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Prahova, terenul pe care sunt amplasate monumentele va intra în domeniul public (procedură de expropriere), urmând a fi posibilă conservarea şi obţinerea de fonduri pentru restaurare.

Va aştept să descoperiţi această adevărată comoară şi să apreciaţi eforturile unei echipe de profesionişti, coordonată de arheolog dr. Ovidiu Ţentea !
O echipă care ne face cinste şi merită felicitările noastre, ale tuturor!

Nu uitaţi că acest loc are o valoare ştiinţifică excepţională şi va constitui unul din reperele istorice ale judeţului #Prahova de care vom fi foarte mândri.", a scris preşedintele CJ Prahova pe reţeaua de socializare Facebook.



Situl arheologic Castrul de la Mălăieşti,  situat în raza administrativă a satului Sfârleanca, comuna Dumbrăveşti, judeţul Prahova este unul de importanţă naţională(...). Fortificaţia de lemn şi pământ a fost construită de soldaţii romani în timpul campaniilor împăratului Traian care au dus la cucerirea regatului dac, cândva între anii 101 şi 106. Aceasta pare să fi durat doar pe timpul domniei împăratului amintit întrucât, în cursul conflictelor cu sarmaţii de la începutul domniei împăratului Hadrian (117–118), armata romană s-a retras din spaţiul actual al Munteniei.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro